haber

Veteriner İşleri Müdürlüğü çalışanlarına İnsancıl Yaklaşım Eğitimi

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sahada görev yapan personeli için düzenlediği ‘Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma ve Müdahale Teknikleri’ programı kapsamında sokak köpeklerine yönelik ‘İnsancıl Yaklaşım Eğitimi’ verdi.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün çalışanlarının bilincini artırmak ve farkındalığını yükseltmek amacıyla gerçekleştirdiği  ‘Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma ve Müdahale Teknikleri’ isimli eğitim programı farklı konularda devam ediyor. Yaklaşık 96 saat sürmesi planlanan program kapsamında konusunda uzman kişiler, ‘Hayvanlara Yaklaşma’, ‘Müdahale Teknikleri’, ‘Hayvanların Bakım ve Beslenmesi’, ‘Hayvan Hakları Kanunu ve Yasal Yükümlülükler’, ‘Halk Sağlığı ve Bulaşıcı Hastalıklar’ konularını anlatıyor.
Alaaddinbey Mahallesi’ndeki Ek Hizmet Binası’nda düzenlenen eğitim programı kapsamında bu hafta  ‘İnsancıl Yaklaşım Eğitimi’ düzenlendi. Her Eve Bir Pati Derneği (HEPAD) iş birliğindeki eğitimi Köpek Davranış Uzmanı Gökçen Yücekaya verdi. Sokak köpeklerine nasıl davranılması konusunda bilgi veren Yücekaya, daha sonra onların toplanmasında kullanılan araçların özelliklerini anlattı. Yücekaya, daha sonra doğru davranışların ne olduğunu uygulamalı olarak gösterdi.