haber

Yaşasın öykü, yaşasın barış

Bursa Yazın ve Sanat Derneği (BUYAZ) ve Dünyanın Öyküsü Dergisi katkıları ile organize edilen 5. Bursa Öykü Günleri'ne Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. Edebiyatın hayata anlam katan bir uğraş, öykünün de hayatı ve insanı anlatan önemli alanlardan biri olduğunu ifade eden Bozbey, organizasyona destek verenlere teşekkür etti.


BUYAZ Başkanı Güney Özkılınç ise, "Edebiyat bize göre insanları güzelleştirip, duygulandırmalı, uyandırmalı. Şiddetin ve savaşların olduğu günümüzde edebiyat günlerinin bu yılki temasını barış olarak belirledik,” dedi.

Çeşitli söyleşi ve öykü okumalarının gerçekleştiği etkinlikte Mustafa Balel'in kaleme aldığı 2013 Dünya Öykü Günü Bildirisi'ni ise Nadide Utku okudu. Bildiride yaşamın akışı içinde sürekli kendini yenileyen öykücülüğün her insanın sahip olduğu öyküler sayesinde, okura yaşama sanatının inceliklerini sunmaya devam edeceği vurgulandı.

5.Bursa Öykü Buluşması'nın Onur Ödülü sahibi ise yazar Osman Şahin oldu. Etkinlikte yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Şahin, edebiyat dünyasına ve okurlara Türkçe'nin her geçen gün biraz daha zayıfladığı uyarısında bulundu. Yabancı dillerden Tükçe'ye yerleşen kelimeler nedeni ile dilimizin yara aldığını belirten Şahin, "Biz sömürge ülkesi miyiz ki oturduğumuz apartmanların, alışveriş ettiğimiz mekanların yabancı isimlerine boyun eğiyoruz?" diye sordu.