haber

Yeni Aktuğ Camii’nin temeli atıldı

Nilüfer Belediyesi kentte ihtiyaca cevap verecek önemli bir projenin temelini attı.

Karaman Mahallesi Aktuğ Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin girişimiyle mahalle yeni bir camiye kavuşuyor. Yeni Aktuğ Camii’nin temeli törenle atıldı. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa il Başkanı Zafer Yıldız, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Yücel Akbulut, İl Müftü Vekili İsmail Üstün, Nilüfer Müftü Vekili Cevdet Şeker, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve mahalle halkı katıldı.

Aktuğ Camii İmamı Selehattin Yayla’nın okuduğu Kuran-ı Kerim’in ardından Karaman Mahalle Muhtarı ve Aktuğ Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sami Gürbüz, açılış konuşması yaparak emeği geçenlere teşekkür etti. Gürbüz, mahalleliden caminin tamamlanması için de destek istedi.  

“Hedefimiz Nilüferlileri mutlu etmek”

Törende konuşan Başkan Mustafa Bozbey, dayanışma kenti Nilüfer’de anlamlı bir buluşmaya daha ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıkları belirtti. Her zaman insan odaklı çalıştıklarını söyleyen Başkan Bozbey şöyle devam etti: “Biz Nilüfer Belediyesi olarak bize ulaşan, desteğimizi isteyen her kesime, kimseyi ötekileştirmeden yanıt vermeye çalışıyoruz. Bu bazen farklı ilçelerden gelen talep olsa da geri çevirmiyoruz. Ama ne hikmetse, ulaşılabilir olmamız, çözüme odaklı hizmet anlayışımız, bazı kesimler tarafından teşekkür yerine adeta karalama kampanyasıyla karşılık buluyor. Ne olursa olsun, “önce insan” diyen, insanı tüm hizmetlerinin odağına alan bir kurum olarak, inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. Biz, yapılan, yaptığımız her işi, ağaç gölgesine bile tören yapan birileri gibi reklam etmiyoruz. O nedenle enerjimizi daha çok insana dokunmak, daha çok vatandaşımızın isteklerini yaşama geçirmek, daha çağdaş, daha yaşanabilir bir kent oluşturmaya harcıyoruz” dedi.

Yol, asfalt, tretuvar yapmanın belediyelerin asli görevi olduğuna dikkat çeken Başkan Bozbey, “Vatandaşlarımızı, Nilüfer’de yaşamaktan mutlu eden toplumsal dönüşümü gerçekleştirmek ise en önemli hedefimiz. Az önce de belirttiğim gibi her ne kadar yüksek sesle dile getirmiyor, reklam etmiyorsak da vatandaşlarımızın manevi gereksinimlerini Nilüfer Belediyesi olarak, “örnek ve öncü” tanımına uygun olarak yıllardır gerçekleştiriyoruz. 2004 yılından beri, Nilüfer’deki camileri, yılda dört kez temizliyoruz. Bursa’da ilk kez cenaze hizmetlerini ücretsiz olarak sunan belediye biziz. Defin ruhsatlarında 7/24 vatandaşlarımızın yanında olduğumuz gibi, ücretsiz cenaze nakil aracı temin ediyoruz. Ve yine yıllardır, dayanışma amacıyla cenaze evine cantık ve ayran gönderiyoruz. Doğumunda ve düğününde yanında olduğumuz Nilüferliler’in ölümünde de yanındayız. Yine Türkiye’de ilk kez, geçtiğimiz günlerde yaşama geçirdiğimiz bir uygulamayla örnek olduk. İmam istihdam ederek, yurttaşlarımızın, cenaze evinde bir dua edilmesi gibi, en önemli gereksinimini karşılıyoruz. Merhuma son görevi yapan Nilüfer Belediyesi kadrosunda bulunan din görevlimiz olumlu görüşler aldı. Nilüfer’de yaşayan her bir vatandaşımızla karşılıklı hukukumuz, mutlaka olmuştur. Biz de merhumdan helallik almak ve son görevimizi yerine getirmek adına tüm bu yaptıklarımızı “vicdani sorumluluk” olarak nitelendiriyoruz” diye kaydetti.

“Camiler birliğin teminatı”

Törene katılan Nilüfer Müftü Vekili Cevdet Şeker de camilerin ve imar etmenin önemine değinerek, “Camiler yeryüzünde insanlık için bereket ve hidayet kaynağıdır. Camiler insana huzur veren mekânlardır. Cami islamın simgesidir. Cami inşa etmek ve yardım etmenin Kuran-ı Kerim’de sevabı açıkça belirtilmiştir” şeklinde konuştu.

Bursa İl Müftü Vekili ve Din Hizmetleri Eğitim Şube Müdürü İsmail Üstün de camilerin birlik ve beraberliğin teminatı olan yerler olduğunu kaydederek, “İlim, ahlak, irfan yuvaları camilerdir. Kim Allah’ın evinin inşaasına katkıda bulunursa onun amel defteri sonsuza dek açık kalır. Ayeti Kerime’de de bu açıkça belirtilmektedir. Biz Allah’a imanımızın gereği bir cami inşa ediyoruz. Bu da çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kesilen kurban ve edilen duaların ardından Başkan Bozbey ve davetliler butona basarak temele ilk harcı attı.