haber

Yeşil Nilüfer Haftası başladı

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile organize edilen  8. Yeşil Nilüfer Haftası kutlamaları başladı. Orman ve Su İşleri Müdürlüğü binası önünde düzenlenen etkinliklere çok sayıda okuldan öğrenci katılırdı. "Otomobilsiz kent günü" temasının işlendiği etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı. Törenin açılış konuşmasını Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Atlıhan Öge yaptı. Öge çevre korunması için yediden yetmişe herkese sorumluluk düştüğünü vurguladı.

Daha sonra kürsüdeki konuşmasında çevre bilincinin önemine dikkati çeken Başkan Bozbey, “Çevre sorunlarının çözümünde, uluslararası çalışmalarının yanı sıra, önce biz yerel yönetimlere, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına, eğitim kurumlarına, özel sektöre, sivil toplum örgütlerine, medyaya ve tüm bireylere büyük görev düşmektedir. Biz Nilüfer’de daha fazla yeşil alanlar oluşturma peşindeyiz. Önümüzdeki yılı Park ve  Bahçeler Yılı ilan ediyoruz. Mevcut parklarımızı gözden geçirecek ve Nilüfer’e yenilerini ekleyecek çevre yatırımlarımızı sürdüreceğiz," dedi. Çevre duyarlılığının küçük yaşlardan itibaren kazanılabilecek bir nitelik olduğunu belirten Bozbey çocuklara seslenerek, “Daha Yeşil Bir Nilüfer için sizlere de büyük görev düşüyor. Eğer siz bu bilinçle yetişirseniz geleceğinize sahip çıkmış olursunuz, sizden sonraki nesillere de çevreye,doğaya  önem veren bir anlayış emanet etmiş olursunuz.” dedi.
 
Konuşmaların ardından Nilüfer Kent Konseyi Sokak Oyuncuları çevre konulu bir oyun sergiledi. Ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ve öğrenciler, FSM Bulvarı’nda araçların egzoz emisyon testlerinin kontrollerini yaptılar. Daha sonra 10 dakika trafiğe kapatılan yol üzerine öğrenciler yerlere daha yeşil çevre hayallerini yansıtan resimler yaptılar. Trafiğe kapatılan yol üzerinde özgürce dolaşma imkanı bulan öğrenciler top oynayıp, ip atladı. Renkli görüntülerin yaşadığı tören sonunda öğrenciler yol üzerindeki çöpleri toplayarak çevreye duyarlılık mesajı verdi.