Nilüfer Kent Konseyi sezona görkemli açılış kokteyliyle merhaba dedi

Nilüfer’de kent vizyonu oluşturmak, kentin hak ve hukukunun korunması, sosyal dayanışma, sürdürülebilir kalkınma ve çevre duyarlılığını sağlamak amacıyla kurulan Nilüfer Kent Konseyi yeni döneme gönüllülerin bir araya geldiği kokteylle merhaba dedi.  2002 yılında Yerel Gündem 21 olarak kurulan ve 2009 yılında da Nilüfer Kent Konseyi adını alarak sayısız projeye imza atan konsey gönüllüleri yeni sezonda da bir arada olma mesajı verdi. Kokteyle Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Çakıcı, Kent Konseyi Genel Sekreteri Şazi Çavuşoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Kent konseyi gönüllüleriyle bir araya gelen Başkan Mustafa Bozbey, sosyal faaliyetlerde yer alan Kent Konseyi gönüllülerine teşekkür etti. Başkan Bozbey kentte demokrasinin önemine değinerek, “Kent Konseyi’ni önemsiyoruz, yerel demokrasiyi önemsiyoruz. Yıllarca bu ülkede demokrasiyi tepsi içinde getirdiler tepsi içinde alıp götürdüler kimse sesini çıkartmadı. Eğer demokrasiyi biz evde, binada, sokakta, o kentte var edebilirsek o demokrasi kalıcı olarak var olabilir ve kimse de bu demokrasiye müdahale edemez,” dedi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Şazi Çavuşoğlu da kent konseyinin yaptığı çalışmalardan söz ederek, “ Bir yerde bir başarı varsa orada bir ekip çalışması vardır. Bizler Kent Konseyi olarak gönüllülerimizle birlikte yaptığımız çalışmaları Nilüfer’in daha güzel daha yaşanabilir bir kent olması için yürütüyoruz” dedi.