• Tel: 0(224) 413 13 02 - 0(505) 195 06 18
  • Adres: Özlüce Mahallesi Okul Caddesi No:13 Nilüfer/BURSA
  • Çalışma Saatleri: 08.00-17.00

Nilüfer Belediyesi Lions & Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi

Nilüfer Belediyesi Lions & Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konukevi gündüz bölümü 2021 ve gece bölümü 2022 yılından beri hizmet vermek üzere hafif ve orta evredeki hastaların temel ihtiyaçlarını karşılamasında yardımcı olmak, hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak, nitelikli zaman geçirmesini sağlamak ve hasta yakınlarına destek olmak amacı ile kurulmuş bir kurumdur.

Nilüfer Belediyesi Lions & Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi Toplam 3 bin 500 metrekarelik kapalı alanda 3 kat şeklinde inşa edilmiştir. Gündüz bölümü 60 kişi, gece bölümü 48 kişilik kapasiteye sahiptir. Alzheimer Hasta Konuk Evi’nde çift kişilik 24 oda, aktivite odaları, yemekhane, mutfak, revir, kuaför, aile görüşme odası, özel bakım odaları, fizik tedavi ve egzersiz salonu ve soyunma odaları yer almaktadır. Alzheimer hastalarına gerekli bakımın sağlanabilmesi için hekim, hemşire, psikolog, fizyoterapist, ergoterapist, sosyal çalışmacı ve hasta bakıcılar görev yapmaktadır.

Gündüz bölümüne başvuru için düzenlenmesi gereken belgeler:

• Dilekçe
  • TC Kimlik Fotokopisi
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • 8 adet vesikalık fotoğraf
  • Sabıka Kaydı
  • Alzheimer-Demans’ın hafif-orta evrede olduğuna dair, nöroloji uzmanı tarafından onaylı durum bildirir rapor.

Gece (Yatılı) bölümüne başvuru  için düzenlenmesi gereken belgeler:

• Dilekçe
  • TC Kimlik Fotokopisi
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Sağlık Kurulu Heyet Raporu (Sağlık Kurulu Heyet Raporunda hafif-orta evre Alzheimer-Demans ibaresinin yer alması.) Sağlık Raporunun karar bölümünde “Huzurevi, Bakımevi veya Alzheimer Hasta Konukevi’nde bakım görmesinde sakınca yoktur” ibaresi yer almalıdır.
  • 8 adet vesikalık fotoğraf
  • Sabıka Kaydı
  • Vasilik belgesi veya vasi adayına izin ve yetki verilmiş olduğuna dair olan belge
  • Vasisi tarafından maddi ve manevi kefilliğini ibraz eden noter tasdikli kefalet sözleşmesi