• Tel: 0 (224) 451 77 07
  • Adres: Konak Mah. Beşevler Cad. No:81 Nilüfer/Bursa

Nilüfer Belediyesi Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu

Bursa’da üniversite öğrenimine devam eden kız öğrencilere güvenli, rahat ve uygun ekonomik koşullarda barınma hizmeti sağlayan Nilüfer Belediyesi Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu 2019-2020 öğretim yılında faaliyete başlamıştır. Nilüfer’in en merkezi bölgelerinden biri olan Konak Mahallesi’nde yapılan yurt binası Bursa da hizmet veren 2 üniversite ve 1 meslek yüksekokuluna kolay ulaşım imkânı sağlayan bir noktadadır. 89 öğrencinin kalabileceği şekilde planlanan 5 katlı yurt binasında, 19 adet tek kişilik oda, 23 adet 3 kişilik oda, 1 adet fiziksel engelli öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik düzenlenen oda bulunmaktadır. 43 klimalı odası bulunan modern donanımlı ve öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte planlanan yurtta; çamaşırhane, mescit, yemekhane, etüt odası ve kütüphane de yer almaktadır. Yüksek öğrenimlerine devam eden öğrencilere barınma hizmeti vermenin yanında öğrencilerin yurtta kaldıkları sürede kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamaya yönelik çalışmalar da gerçekleştirilmektedir.

Bursa’da bir yüksek öğrenim programına kayıt yaptıran tüm öğrenciler kız yurduna başvuru yapabilmektedir. Başvurular telefonla veya kız yurduna şahsen gelerek yapılabilir. Başvuru sonrası kesin kayıt için belirlenen öğrencilerin kayıt esnasında aşağıdaki belgeleri beraberinde getirmeleri gerekmektedir;

• Öğrenci Belgesi
  • Kimlik Fotokopisi