Nilüfer Belediyesi’nin, Nilüfer 18. Uluslararası Spor Şenlikleri’ne katılmak için Türkiye ve yurt dışındaki kardeş kentlerinden gelen heyetlerle bir araya gelen Başkan Turgay Erdem, “Spor şenliklerimizle her yıl dünya barışı için sağlam temeller attığımıza inanıyorum” dedi. Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 18’incisini düzenlediği Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri coşku içinde devam ederken, Nilüfer’in Türkiye ve yurt dışındaki kardeş kentlerinden gelen heyet ve takımlar da şenlik heyecanına dahil oldu. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bulgaristan, Romanya, Bosna Hersek, Macaristan, Ukrayna, Polonya, Afyon ve Adıyaman’dan gelen heyetlerle dayanışma gecesinde bir araya geldi. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ile birim müdürlerinin de katıldığı gecede dostluk rüzgarları esti. Konuklara, kendi dillerinde “Hoş Geldiniz” diyen Başkan Turgay Erdem, yaptığı konuşmada Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nin, Nilüfer’den dünyaya sporla kurulan bir barış köprüsü haline geldiğini belirterek, Nilüfer 18. Uluslararası Spor Şenlikleri’nin, kardeş kentlerin katılımıyla daha da değer kazandığını ifade etti.

“BİRLİKTELİK, KARDEŞLİK VE BARIŞ MESAJLARI VERİYORUZ”

Spor şenlikleri aracılığıyla birliktelik, kardeşlik ve barış mesajlarının verildiğini vurgulayan Erdem, “Her birimiz farklı dilleri konuşsak da, farklı inançlara sahip olsak da, farklı düşünüp, farklı hissetsek de sporun birleştirici ruhuyla geliştirdiğimiz kardeşliğimiz uzun yıllar sürecek. Kardeş kentlerimiz şenliğimize katılarak, ilişkilerimizi hem daha  ileriye taşıyor, hem de kültürlerin aynı potada buluştuğu bir şöleni bizlere yaşatıyor. Spor şenliklerimizle her yıl dünya barışı için sağlam temeller attığımıza inanıyorum. Çünkü burada konuk gençlerimiz, birbirlerinin kültürlerini, dünyaya bakışlarını öğrenme, birbirlerini tanıma olanağı buluyorlar” dedi. Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nin bu yıl yaklaşık 21 binin üzerinde katılımla ve coşkuyla devam ettiğini söyleyen Başkan Erdem, şenliklerin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kapsayan bir süreçte gerçekleşmesiyle de ayrı bir önem kazandığını dile getirdi. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, konuşmasını şöyle tamamladı: “Nilüferlilerin en özel, en kapsayıcı etkinliği olan 18. Uluslararası Spor Şenlikleri’nde bizimle birlikte olmanız bu nedenle çok anlamlı. Sizleri ağırlamaktan onur duyuyoruz ve Nilüfer’de geçireceğiniz her anın sizin için çok güzel geçmesini diliyoruz.”

KARDEŞ KENTLERE TEŞEKKÜR
Başkan Turgay Erdem, konuşmasının ardından Bulgaristan Ardino Başkan Vekili Bahar Recebov, Romanya Braila Belediye Başkanı Viorel Marian Drogamir, Ukrayna Mykolaiv Başkan Yardımcısı Oleksadr Nefiodov, Bosna Hersek Zavidovici  Belediye Başkanı Haşim Mujanoviç, Macaristan Balatonfüred Belediye Başkan Danışmanı Dr. Kiszely Pal, Polonya Lublin Belediye Başkan Yardımcısı Beata Stepaniuk Kusmierzak, Adıyaman Tut Belediye Başkanı Mehmet Kılıç ile Afyon Dinar Belediye Başkan Vekili Fahri Gündüz’e hediye vererek teşekkür etti. Kardeş kentler heyetleri de, kendi kentlerinin sembol ürünlerini Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e armağan etti.

Gece, Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası ile Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’nun müzik ve gösterileriyle de renklendi.