Nilüfer Sürekli Eğitim Merkezi (NİLSEM) kursiyerlerinin farklı branşlarda yaptıkları el emeği göz nuru eserler, Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda izlenime açıldı. Nilüfer Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi (NİLSEM) kursiyerleri, ipek kozadan keçeye, el nakışından dokumaya kadar farklı branşlarda yaptıkları bir yıllık çalışmaları Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda gözler önüne serdi.


2017-2018 eğitim döneminde, 162 branşta 3 bin kursiyerin çalışmalarının yer aldığı  sergi törenle açıldı. Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Halk Eğitim Merkezi ve Rotary 2440. Bölge’nin desteğiyle düzenlenen NİLSEM Yıl Sonu Sergisi’nin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Turhan, NİLSEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürmeriç, Rotary kulüpleri temsilcileri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı. Nilüfer Halk Dansları Topluluğu ve Bursa Anadolu Lisesi öğrencilerinin ile birlikte hazırladıkları gösteri açılışa renk kattı. Yapılan gösteriler izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.


BOZBEY:NİLSEM BİR BAŞARI HİKAYESİDİR


Gösterilerin ardından konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, NİLSEM’in bir başarı hikayesi olduğunu vurguladı. NİLSEM’i üretimin, emeğin ve sivil toplum-yerel yönetim iş birliğinin yarattığı mucizelerin tanıklığı olarak değerlendiren Başkan Bozbey, “NİLSEM’i, bundan yaklaşık 6 yıl önce, 2012’de, Rotary 2440. Bölge desteğiyle yaşama geçirdik. O günden bu yana da NİLSEM mucizesinin kente kattığı güce gururla tanıklık ediyoruz. Nilüfer Halk Eğitim Merkezi’nin de katkısıyla, açıldığı günden bu yana binlerce kursiyer NİLSEM eğitimlerine katıldı. Kadınların eğitim ve üretim ile sosyal yaşamın içinde olmalarına olanak tanıyoruz. Bütçelerine ekonomik anlamda katma değer oluşturmalarına destek oluyoruz. Bu çerçevede, bugüne dek, Nilüfer’in merkez ve kırsal mahallelerinde 129 branşta tam 15 bin kursiyerimize eğitim olanağı sunduk. Bugün, yıl sonu sergisinde de göreceğimiz gibi, 2017-2018 döneminde eğitimlerimiz adeta ikiye katlandı. İpek kozadan keçeye, el nakışından dokumaya, iğne oyasından, mefruşata ve çanta yapımına kadar toplamda 162 branşta 3 bin kursiyer bu dönemde eğitim aldı” dedi.


NİLSEM’de ağırlıklı olarak el sanatları ürünlerinin güncel formlarda yeniden tasarlanması çalışmalarına dayanan eğitimler yapıldığına da dikkat çeken Bozbey, “Verilen eğitimler, sanat süreçlerini net bir şekilde öğretmekle birlikte, kadınların iş gücü piyasasında yer almaları için ek nitelikler kazanmalarına da katkı sağlıyor. Bu amaçla dernekleşmeye de gidilerek, 2016’da NİLSEMDER kuruldu. Ardından ürünlerin satış ve pazarlamasını kolaylaştırmak için 2017 yılında bir iktisadi işletme yaşama geçirildi. İktisadi işletme aracılığı ile ürün satışları Agora Çarşısı’nda devam ediyor. En yakın zamanda katalog ve elektronik satış çalışmaları da başlayacak” diye konuştu.


Törende konuşan  Nilüfer Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Turhan da yapılan iş birliğinin çok önemli olduğunu belirterek, “Halk Eğitim Merkezleri günümüzde gerek eğitimin tabana yayılması gerekse yeteneklerin ortaya çıkarılmasında önemli görevler üstlenmiştir. Nilüfer’de kurumumuz, Nilüfer Belediyesi ve NİLSEMDER aracılığıyla önemli işlere imza atıyoruz. Bu yıl 3 bini aşkın kursiyerimiz çeşitli branşlarda aldıkları eğitimle hem belge almaya hak kazandı hem de yeteneklerini ortaya çıkardı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


NİLSEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürmeriç de yapılan işlere her zaman destek vermeye devam edeceklerini ifade ederek, “Kursiyerlerimizi verdikleri emeklerden dolayı kutluyorum. NİLSEMDER olarak yeni projelerimiz var ve bunu hayata geçireceğiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Bozbey eğitmenlere çiçek vererek teşekkür etti. Daha sonra Başkan Bozbey, Mehmet Turhan ve Ahmet Gürmeriç kursiyerlere katılım belgelerini verdi. Törenin ardından 7 Mayıs’a kadar  Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda açık kalacak olan sergi izlenime açıldı. Başkan Bozbey ve protokol üyeleri sergiyi gezerek ortaya çıkan ürünleri yakından inceledi.