Kadın derneklerine Nilüfer desteği

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katıldığı toplantıda platformun amacının, köyden kente göçü önlemek, kadınların üretime katılmasını destekleyerek istihdamı arttırmak ve Bursa köylerindeki turizm potansiyelini aktif hale getirmek olduğu vurgulandı.

12’si Nilüfer’de olmak üzere kent genelindeki  22 kadın derneğinin temsilcilerinin yer aldığı toplantıda konuşan Başkan Bozbey, Nilüfer’deki kadın derneklerinin bir çatı altında buluşturacak yerleşke inşaatının yakında FSM Bulvarı’nda başlayacağını belirtti. Bozbey, ”Üretimde daha fazla yer almalarını isteğimiz kadınlarımız bu merkezde dernekleri vasıtasıyla kültürel ve sosyal anlamda kendilerini geliştirirken, ürettikleri ürünleri de sergileme ve pazarlama imkanı bulacak. Ayrıca, Nilüfer Belediyesi olarak Bursa’daki kadın derneklerine olan desteğimizi sürdüreceğiz,” diye konuştu.

Toplantının ev sahibi Kayapa Kadınlar Yardımlaşma, Kalkındırma ve Kültür Derneği üyeleri ise ürettikleri doğal gıda ürünlerinin tanıtımın yaptı