Nilüfer'de kardeşliğin adı: Balkan Panayırı

Balkan kültürünü yansıtan etkinliklerle keyifli anlar geçiren Nilüferliler, sahne alan Sabriye Sayın, Rüstem Avcı, Turgay Paksoy ile bir çok müzik grubu ve sevilen sanatçı Ziynet Sali’nin şarkılarıyla coştu. Göçmen Konutları Pazaryerinde düzenlenen  panayır, müzik ve eğlencenin adresi oldu. Kurulan sergi ve stantlarda Balkan kültürü ve yöresel yiyeceklerin yer aldığı etkinlikte yediden yetmişe her yaştan konuklar eğlencenin tadını çıkardı.

Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer Belediyespor, Nilüfer Kent Konseyi ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) işbirliğiyle düzenlediği Balkan Panayırı’na ev sahipleri Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bal-Göç Genel Başkanı Doç. Dr.Yüksel Özkan ile birlikte CHP Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli, Turhan Tayan, CHP İl Başkanı Metin Çelik,  CHP İlçe Başkanı Özgür Şahin de katıldı.  Etkinliğin yurt dışından da konukları vardı. Hak ve Özgürlükler Partisi Milletvekilleri Erdinç Hayrullah ve Mehmet Ataman, Nilüfer’in ilk kardeş kenti Ardino (Eğridere) Belediye Başkanı Resmi Murat’ın da katıldığı etkinliğin bir başka konuğu da Bulgaristan'ın Bursa Konsolosu Dimitar Hacıev oldu.

Panayırın açılışında konuşan Başkan Bozbey, "Biz, Nilüfer Belediyesi olarak düzenlediğimiz etkinliklerle insanlarımız arasındaki kaynaşma ruhunu güçlendirmeye özen gösteriyoruz. Hatta yalnızca kendi insanlarımızla değil, kültürüne akraba olduğumuz, aynı coğrafyayı paylaştığımız diğer ülke insanlarıyla da barışı, kardeşliği dünyaya haykırıyoruz," diye konuştu.

Bal-Göç Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel  Özkan, “Balkanlarda yaşadığımız acı tarihi unutmuyoruz. Ama o tarihe de takılıp kalmıyoruz. Yaşananlardan dersler çıkarıyoruz. Türkiye’de üyelerimize destek olmaya devam ederken, o bölgelerde Türk yaşamını gururla sürdürmek istiyoruz. Bursa bir Balkan şehri ama ne yazık ki yerel ve genel seçimlerde bu nüfus yapısı yönetimlere yansımıyor.Bu dönem Bursa’nın Balkan şehri özelliğinin etkisini sandıkta da göstereceğiz,” dedi.

Pazaryerinde kurulan lunapark, yiyecek ve giyecek stantlarında bol bol alışveriş yapan ve gün boyu süren etkinliklerde eğlenen Nilüferliler, sevilen sanatçı Ziynet Sali’nin şarkılarıyla coştu. Konserde zaman zaman repertuarın dışına çıkan Sali,sevilen  Anadolu ve Balkan türkülerini izleyicilerle birlikte söyledi. Ziynet Sali, sahne gösterileri ve dans grubunun etkileyici performansıyla da büyük beğeni kazandı. Başkan Bozbey, konser sonunda sahneye çıkarak sevilen sanatçıyı kutladı.