Dünya Çocuk Hakları Günü Nilüfer'de kutlandı

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Nilüfer Belediyesi, Yolçatı Şehit Coşkun Çalı İlköğretim Okulu’nda bir sergi açtı. 193 ülke tarafından onaylanan Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin maddelerini resimlerle sembolize eden 54 maddenin yer aldığı serginin açılışını Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Çakıcı yaptı. Çocuklara, daha adil bir dünya için bu yaşlarda haklarına sahip çıkan bireyler olmaları için tavsiyelerde bulunan Çakıcı, çocukların dünya çocuk hakları gününü kutladı. Çakıcı “Sözleşmeyi onaylayan 193 ülke savaşlarla, açlıkla mücadele eden, yaralanan, hayatlarını kaybeden ve ağır işlerde çalıştırılan çocukların durumunu bir kez daha gözden geçirmeli ve politikalarını buna göre belirlemeliler,” dedi.

Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Burcu Köseoğlu da  “Çocuk hakları bütün çocuklar içindir. Nerede doğduğumuz, dilimiz, ırkımız ne olursa olsun fark etmez. Büyüklerin inançları ve görüşleri nedeni ile hiç bir çocuğa ayrım yapılamaz. Biz haklarımıza sahip çıkıyoruz. Büyükler de bizlerin haklarını gözardı etmesin,” dedi.