Öğretmenler piknikte buluştu

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde piknik düzenleyen Nilüfer Belediyesi, Misi Kamp Karavan Alanı’nda öğretmenleri bir araya getirdi. Her yaştan çok sayıda öğretmenin buluştuğu pikniğe,  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, CHP İl Başkanı Metin Çelik, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.
Öğretmenlerin bir araya gelerek stres attığı etkinliğin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, öğretmenler gününde bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Başkan Bozbey, “Bireyleri küçük yaşlardan başlayarak, demokrasinin kazanımlarıyla tanıştıran, yüzleri hep ileriye dönük, aydınlık, çalışma azmini yitirmemiş öğretmenlerimiz, toplumumuza her zaman umut aşılamış, toplum bağlarını güçlendirmiş, etik değerlerin yaşatılmasına katkıda bulunmuş, düşünce dünyamızı zenginleştirmiştir. Değerli öğretmenlerimizin çocuklarımıza ve gençlerimize, güven ve yaşama sevinci verdiğini, düşünmenin, sorun çözmenin, bilgi üretmenin yalnızca insana özgü ayrıcalıklar olduğunu öğrettiğine inanıyorum. Bunun yanı sıra öğretmenlerimizin, çocuklarımızı ve gençlerimizi, Cumhuriyetimizi, Yüce Önder Atatürk'ün çağdaş ve evrensel ilkelerini, ilerici ve lâik devrimlerini yaşatmayı görev olarak değerlendiren, eşitliğe inanan, ilkeli, erdemli bireyler olarak yaşama hazırladığına inanıyorum. Böylesine bir önemli günde birlikte olmaktan mutluluk duyuyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum,” şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediyesi olarak eğitime katkı sağlamak için çeşitli projeler ürettiklerini de belirten Başkan Bozbey, “Okullar çok uzun süredir yardımcı personele ihtiyaç duyuyordu. Bu gereksinim karşılanmadığı için okullarda temizlik başta olmak üzere pek çok konuda sıkıntılar yaşanıyordu. Nilüfer’de bu sıkıntıyı çözelim istedik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız temaslar sonucunda şimdi okullara Nilüfer Belediyesi olarak yardımcı personel istihdam ediyoruz. Bu karar Nilüfer Belediyesi’nin Kasım Ayı Meclis toplantısında da onaylandı. Şimdi tüm okullarda Nilüfer Belediyesi’nin bünyesinde çalışan bir yardımcı personel görev yapacak. Eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum,” diyerek bir ilke daha imza attıklarını söyledi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey okul anılarını anlatarak, pikniğe katılan öğretmenleri Mustafa Dönmez ve Nermin Dönmez’e çiçek takdim etti ve  öğretmenler gününü kutladı. Piknikte ayrıca, Öğretmenler Günü için hazırlanan “Öğretmen Denince Aklınıza Ne Geliyor?” film gösterimi de sunuldu.