Nilüfer Belediyesi tenisi duvara taşıdı

Kentte her yaştan yurttaşın  spor yapması için olanaklar sunan Nilüfer Belediyesi,  her branşa destek vermeye devam ediyor. Birçok spor tesisi, 200’ü aşkın parkın yanı sıra yürüyüş ve bisiklet yollarıyla  ‘Spor Kenti’  olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Nilüfer Belediyesi,  son olarak Altınşehir’de iki adet squash salonunu Nilüferlilerin hizmetine sundu. Salonlar, Türkiye’de bir kamu kurumunun hizmete sunduğu uluslararası standartlara uygun ilk tesisler olma özelliğini taşıyor.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP İl Başkanı Metin Çelik, İlçe Başkanı Özgür Şahin, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, Altınşehir Mahallesi sakinleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta söz alan Altınşehir Mahallesi Muhtarı Celal Boyoğlu tesisin mahallelerine kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Davetliler arasında yer alan, Gelişmekte Olan Spor Dalları ve Squash Bursa İl Temsilcisi Hakan Sezen, Avrupa Squash Federasyonu Hakem Kurulu Üyesi Emre Şenkal da Başkan Bozbey ve Nilüfer Belediyesi’ne özellikle amatör spora olan katkıları ve kent sakinlerini sporla buluşturması nedeni ile teşekkür ettiler.

Bozbey konuşmasında Nilüfer Belediyesi’nin 3000’i aşkın sporcusu ve teknik heyeti ile başarıdan başarıya koşan bir spor kulübüne sahip olduğunu hatırlattı. Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin özellikle son dönemde açılışını yaptığı veya yapımı devam eden spor tesisleriyle  “Sporun Kenti Nilüfer” sloganının gerçeğe tam anlamıyla dönüşmesi yolunda büyük bir mesafe katettiğini söyledi. Bütün Nilüferlilerin, özellikle de gençlerin en az bir spor dalı ile ilgilenmesini amaçladıklarını belirten Başkan Bozbey, “Bu ilçeye parkları, spor aletlerini, tesisleri kazandırırken birinci önceliğimiz de amatör sporlara destek sağlamak. Nilüferlilerden bu konuda alacağımız talepler doğrultusunda tesislerimizin sayısını arttıracağız. Bugün açılışını yaptığımız squash salonlarının Türkiye’de bir kamu kurumu eliyle vatandaşların hizmetine sunulan alanında ilk uluslararası tesis olması ve kısa sürede Altınşehir Mahallesi sakinlerinden ve Nilüferlilerden ilgi görmesi bizi ayrıca sevindiriyor,” dedi.

Tesisin Nilüfer’e kazandırılmasında emeği geçen Nilüfer Belediyesi Sosyal Sportif İşler Sorumlusu Adem Yakıncı ve tüm personele teşekkür eden Bozbey ayrıca, yakında squash alanında Nilüfer’e büyük bir merkez kazandırmayı planladıklarını belirterek, Nilüfer’in bu sayede uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapabileceğini söyledi.

Konuşmaların ve plaket takdimlerinin ardından squash salonlarının açılışı gerçekleştirildi.  Açılış sonrası Bozbey, geçtiğimiz gün tamamlanan “Bursa Nilüfer Açık Squash Turnuvası”nda dereceye giren sporculara ödül ve madalyalarını verdi.

Squash (Duvar tenisi) nedir, nasıl oynanır?

Ülkemizde son yıllarda gelişen bir spor dalı olarak öne çıkan, kökeni daha eskilere dayansa da tam anlamıyla geçtiğimiz yüzyılın başlarında Avrupa’da ortaya çıkan bu spor, 1911'de Tenis Komitesi tarafından resmen tanındı; bugüne kadar oyunun kuralları ve sahanın boyutları üzerinde çok az değişiklik yapıldı. Raket ve topla iki oyuncu (çiftlerde dört oyuncu) tarafından 11 puan üzerinden oynanan bir tür raket sporu olan Squash Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından tanınan ve gelecekte Olimpiyat sporları arasına alınabilecek sporlar arasında gösteriliyor. Squash’ın düzenleyici kuruluşu olan Dünya Squash Federasyonu’na (WSF) üye olan yüzü aşkın ülke bulunuyor.