Başkan Bozbey’den iş dünyası ve Bursa bürokrasisine sitem

İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği (İKAYDER) tarafından ‘Değer kat fark yarat’ temasıyla düzenlenen ve iki gün sürecek olan  İnsan Kaynakları Zirvesi, Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kongre Kültür Merkezi’nde başladı. Zirvenin ilk gününde açılışı İKAYDER Başkanı Bülent Öz yaptı. Derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Öz, zirvenin önemi ve içeriğine değindi.

Zirvenin açılışına katılarak konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bürokrasi ve iş dünyasına organizasyona ilgi göstermemelerinden dolayı sitem etti. Başkan Mustafa Bozbey, “İnsan kaynağının çok önemli olduğu günümüzde iş dünyası ve bürokrasinin de çok daha fazla duyarlı olmasını beklerdim. Gerçekten günümüzde insan kaynağı o kadar önemli ki bir işletmede işe başlamanın en önemli temel noktası insan kaynağının çok iyi seçilebilir olmasıdır. Talep edilen ile o kişinin işe uygun olmasının belirlenmesi bu zirvelerden geçiyor. Böyle önemli bir kongrede, hele hele günümüzde önemli bir boşluğu dolduracak bu tür organizasyonların düzenlenmesi çok önem arz ediyor. İşletmelerin hedefleri büyük ise insan kaynağını çok iyi değerlendirmesi gerekiyor. İnsan kaynağının özünde iş gücünün sanayi ve işletmeye en iyi şekilde hazırlanması vardır” dedi.

21. Yüzyılda ekonomik, teknolojik ve sosyal alanlarda yaşanan hızlı gelişmelerin, iş dünyasını da anlamlı bir şekilde değiştirdiğini kaydeden Başkan Bozbey, “Artık insanların tek başına değişimi yakalaması mümkün değil. Bu nedenle,  günümüzde işletmelerin öğrenen birer organizasyon olması zorunludur. Güçlü bir liderlik, vizyon, takım temelli yapı, personeli güçlendirme, bilgi teknolojilerini kullanma, katılımcı bir strateji ve organizasyon kültürü işletmelerin gücünde etkilidir. Bana göre, işletmeler de insanlar da hedef belirlemeden başarıyı asla yakalayamaz. Vizyon oluşturabilecek lidere veya liderler grubuna da sahip olmak gerekir. Bir kent yöneticisi olarak katılımcı anlayışı önemli bir rehber olarak görüyorum” diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi’nin yönetim felsefesinde katılımcılık, demokrasi, özgürlük, dayanışma olduğunu belirten Bozbey, “ Kenti, Nilüferlilerle birlikte yönetirken, herkese eşit hizmet sunan anlayışını, çalışma arkadaşlarımıza da yansıtıyoruz. Çalışanlarımızın her birinin görüş ve önerilerine değer veriyoruz. Bu da liderlik kavramının altını sağlam bir şekilde dolduruyor.Bu nedenle, Avrupa Kalite Vakfı’nın Mükemmellik Ödülü’nü Türkiye’ye getiren, hatta Avrupa’da bu ödülü alan tek belediye olduk.  “Önce insan” felsefemiz, bu felsefeyi çalışma arkadaşlarımıza da yansıtmamız, geçtiğimiz günlerde bir ödülü daha bize getirdi. BUSİAD “Çalışanların Yönetimi” ödülünü bize “insan kaynakları kapasitesini yenilikçi stratejilerle oluşturduğumuz ve belediyemizin karar süreçlerine tüm çalışanlarımızı dahil ettiğimiz için” verdi. Nilüfer Belediyesi olarak insan kaynaklarına önem verdiğimiz için gülümseyen bir belediyeyiz. O nedenle bu zirvenin ana başlığındaki gibi “değer katıyor, fark yaratıyoruz” diye konuştu.

Konuşmanın sonunda İKAYDER Başkanı Bülent Öz, Başkan Bozbey’e günün anısına bir teşekkür plaketi verdi.