Nilüfer’den Türkiye’ye örnek birliktelik

“Önce insan”  ilkesiyle Nilüfer’i sanatın, sporun, yeşilin ve bilimin kent yapma yolunda çalışma arkadaşlarıyla birlikte  büyük emek harcayan  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Holiday İnn Otel’de düzenlenen yemekte, Nilüfer’in son beş yılına damga vuran hizmetleri gerçekleştiren kamu kurum ve kuruluş yöneticilerine, belediye meclis üyelerine, muhtarlara, başkan yardımcıları ve müdürlere plaket vererek teşekkür etti.

2009-2014 hizmet döneminin sonuna yaklaşılırken düzenlenen yemeğe Nilüfer İlçe Nüfus Müdürü Nedret Acel, Nilüfer Sağlık Grup Başkanı Dr. Oya Söylemez, Nilüfer Askerlik Şubesi Başkanı Personel Binbaşı Servet Hasdemir, Nilüfer Tapu Müdürü Hamit Işık, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Başkan Danışmanları, Başkan Yardımcıları ve Nilüfer Belediyesi Müdürleri ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey katıldı.

Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’nun dans gösterisiyle başlayan gecenin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Beş yıldır yapmış olduğunuz hizmetlerinizden dolayı Nilüfer halkı adına ve kendi şahsım adına da gönülden teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte tabiî ki iyi günler oldu, kötü günler oldu ama neticede Nilüfer’in farkını, Nilüfer’in kalitesini, Nilüfer’in anlayışını cümle aleme hep beraber gösterdik. Türkiye’nin hiçbir noktasında böyle bir birlikteliğin olduğunu zannetmiyorum. Parti gözetmeksizin hepimiz bir araya geliyoruz. İşte Nilüfer’in farkı bu. Bu farkı da sizler oluşturuyorsunuz sizler yaratıyorsunuz. Bizler sadece temsilciyiz. Eğer bir başarı varsa bu başarıda herkesin imzası vardır. Onun için her zaman her yerde hepimiz gurur duyalım. Yaptığımız işlerle, hizmetlerle ve yapacağımız hizmetlerle de gurur duyalım. Sizlerle birlikte hizmet etmenin mutluluğunu bana da yaşattığınız için teşekkür ediyorum,” şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Turgay Erdem dolu dolu bir beş yıl geçirdiklerini belirterek, “Birlikte yapmış olduğumuz çalışmalarda hem muhalefetle beraber, hem iktidar partisi olarak bizim buradaki gücümüzle beraber çok önemli konularda birlikte hareket ederek, ortak kararlar vererek Nilüfer’e yakışır planları ve kararları hep birlikte onayladık. Bu anlamda bütün meclis üyesi arkadaşlarıma özellikle muhalefetteki değerli arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Geçmişe baktığımızda önemli kararları ve projeleri birlikte yaptığımızı görüyoruz. Değerli muhtar arkadaşlarımla beraber, onların bölgelerinde yapmış olduğu çalışmaları bizlere aktararak biz de onlarla birlikte yol arkadaşı olduk. Bütün katkı koyan arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum,” dedi.

Nilüfer Belediyesi AKP Grup Sözcüsü İsmail İpçi de “Çok güzel günlerimiz geçti. Memur arkadaşlarımızla, meclis üyelerimizle, başkanımızla, muhtarlarımızla, Nilüfer’i yöneten arkadaşlarımızla. Ben burada siyaset yapmaktan, görev almaktan beş sene boyunca iktidarıyla muhalefetiyle birlikte çalışmaktan son derece keyif aldım. Ama maalesef ayrılık vakti geldi. Bazılarımız ayrılacak, bazılarımız kalacak ayın otuzunda belli olacak ama dönüp arkaya baktığımızda biz Nilüfer için çalıştık gayret ettik,” dedi.

Nilüfer Muhtarlar Birliği Başkanı Erol Yılmazer ise, “Beş yıldan beri hep birlikte Nilüferlinin çok daha iyi hizmet alabilmesi için, çok daha iyi yaşam şartları sürebilmesi için birlikte emek sarf ettik. Bizler muhtarlar olarak vatandaşlarımızla ilk temas eden birimler olarak sorunları aldık sizlere ilettik. Sizler de karınca kararınca imkanlarınız ölçüsünde sorunlarımıza çözümler ürettiniz. Zaman zaman tartıştık ama bu ortak değerimiz Nilüfer içindi. Zaman zaman kırıcı konuştuk birbirimize ama tek amacımız Nilüfer’di. Bu mecazi anlamdaki kavga bir dönem daha sona eriyor. İnşallah önümüzdeki dönem de yüreğinde Nilüfer sevgisi atan insanlarla milletimize, yaşadığımız ilçeye değer katmaya çalışan insanlar topluluğuyla, yöneticileriyle birlikte hizmet etmeye devam ederiz,” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, katılımcılarına plaket verdi.