Bursa’nın dev spor organizasyonu sona erdi

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kaymakamlığı, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde ve Nilüfer Belediyespor koordinatörlüğünde düzenlenen Nilüfer Okullararası Sportif Ligleri bu yıl basketbol, voleybol, hentbol, kros ve futbol dallarında gerçekleşti. Liglere katılan 41 okuldan 100 ü aşkın takım, 1500’ün üzerinde sporcu mücadele etti. 8 yılı geride bırakan dev organizasyonun  kapanış töreni Nilüfer Belediyespor Üçevler Spor Tesisleri’nde yapıldı.

Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, okul idarecileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya böylesine büyük bir organizasyonun gerçekleşmesinde öncü olduğu için Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür ederken, birlik beraberliğin üst seviyelere ulaştığı dev organizasyonun Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

Başkan Mustafa Bozbey de amaçlarının spor kültürünü gelecek nesillere kazandırmak olduğunu ifade ederek, iki  ay boyunca centilmence geçen mücadelelerin sonunda dostluğun ve sevginin kazandığını belirtti. Bozbey, organizasyonda emeği geçen beden eğitimi öğretmenleri ve Nilüfer Belediyespor personeline de emeklerinden dolayı teşekkür ederek, “Nilüfer bugün, 42 basketbol, 36 futbol sahasıyla, 5 stadyumu, 10 spor merkezi, 3 adet uluslararası standartlarda toplamda bin 500 seyirci kapasiteli spor salonuyla, biri olimpik, ikisi kapalı olmak üzere havuzlarıyla, 10 spor merkeziyle tam bir spor kenti. Nilüfer Belediyesporumuz da 18 branşta, 1750 lisanslı sporcumuz var. Birçok sportif etkinliğe de ev sahipliği yapıyoruz. Kısaca sporun her branşı Nilüfer’de can buluyor. Uluslararası Spor şenliklerimizi 23 branşta, 138 kategoride yapıyoruz ve yılda ortalama 15 bin çocuğumuzun katılımını sağlıyoruz. 8 yılı geride bırakan ve ülkemizde başka bir örneği olmayan bu organizasyonda okullarımızın ve öğrencilerimizin sağlıklı, sosyal ve sportif bir süreç yaşadıkları,örnek organizasyonu hep birlikte geleneksel hale getirdik” dedi.

Başkan Bozbey, Nilüfer’de hizmete soktukları spor salonlarını öğrencilerin hizmetine sunduklarını ve her türlü sportif faaliyetleri yapabileceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve Mehmet Kaya ile idareciler, dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını verdi.