Nilüferli kadınlar hem eğlendi hem eğlendirdi

Kokteyl ve “Kadın oldukları için” isimli fotoğraf sergisi ile başlayan etkinliğe çok sayıda kadın katıldı. Fethiye Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, serginin ardından Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu “Bir kadın uyanıyor” isimli tiyatro oyununu sahneledi. Sevilay Saray’ın, gerçek bir yaşam hikayesinden yola çıkarak kaleme aldığı tek kişilik oyunda rol alan oyuncu Aysel Yıldırım, gerçekçi metinlere hayat veren başarılı performansıyla izleycinin  beğenisini kazandı. İki çocuk annesi bir kadının kocası ile ilişkisini ve boşandıktan sonra yeni  bir hayat kurma mücadesini espirili olduğu kadar dramatik yanlarıyla ele alan oyun, Nilüferli izleyicilerden tam not aldı.

Oyunun ardından Nilüfer Kent Konseyi Dans Grubu sahne aldı.  40 kişilik ekip, "iş yaşamındaki kadınalar" ve "Çocuk gelinler" temalarıyla sahnelediği gösterileriyle büyük akış aldı. Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Helvacı’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bildirisini okuması ile tamamlanan etkinliğin sonunda sahneye çıkan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, davetlilerin  dünya kadınlar gününü kutladı. Kent konseyi dansçılarına, oyuncu Aysel Yıldırım’a ve dans gösterisi için Nilüfer Kent Konseyi üyesi kadınlara eğitim veren Tango Evita Dans Okulu Eğitmeni Türkan Bulut Yiğitdinç’e çiçek ve plaket takdim eden Bozbey ”Eğer bir değişim olacaksa, bunu kadınlar başaracak. Evlerinden başlayarak, mahalelelrini, ilçelerini, kentleri, ükleleri ve sonunda bu dünyayı değiştirenler yine kadınlar olacak. Kadına karşı şiddetin, ayrımcılığın ve haksızlığın son buduğu 8 Mart’larda yine sizlerle birlikte olmayı diliyorum,” dedi.