Belediye çamaşırhane açtı, sırada çorba servisi var

Sosyal belediyecilik uygulamalarına bir yenisi daha ekleyen Nilüfer Belediyesi, ailelerinden uzakta yurtlarda veya kiraladıkları evlerde yaşayarak öğrenim gören üniversiteli gençler ve ihtiyaç sahibi Nilüferliler için sunduğu hizmetlere çamaşırhane hizmeti sunmaya başladı.

Görükle Mahallesi’nin merkezinde yer alan çamaşırevinin açılışını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaptı. CHP İlçe Başkanı Özgür Şahin’in de katıldığı açılışta konuşan Bozbey “Öğrencilerle gerçekleştirdiğimiz forumlarda, ev ve yurt ziyaretlerinde üniversitelilerin gerçek sorunlarını sorduğumuzda ilk sıralarda bu konu yer alıyordu. Öğrencilerle iç içe yaşayan ve onların sorunlarına çözüm yaratan bir kurum olarak bu hizmeti ücretsiz olarak yerine getirmeyi kendimize görev bildik,” dedi.

Başkan Bozbey’in öğrencilere bir müjdesi daha oldu. Bozbey yine öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda Görükle’de çok yakında öğrencilere ücretsiz çorba dağıtımına kısa sürede başlayacaklarını  açıkladı.

Konuşmaların ardından  Nilüfer Belediyesi Nil-Pak Çamaşırevi’nin açılışı yapıldı. Öğrenciler ve ihtiyaç sahipleri bu çamaşırhaneden kimlik kayıtlarını yaptırdıktan sonra, sadece deterjanlarını yanlarında getirerek, kendilerine verilen jetonlarla ücretsiz olarak faydalanabilecek.