Bursa’nın Türkiye’ye örnek Görme Engelliler Spor Kulübü (BUGES), Türkiye’nin örnek ve lider kenti Nilüfer Belediyesi’yle protokol imzalayarak aynı çatı altında buluştu. 2003 yılında kurularak Türkiye ve dünya olimpiyatlarında sayısız başarıya imza atan BUGES, yapılan protokolle birlikte geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan Yüzüncüyıl Spor Tesisleri’nde faaliyetlerini sürdürecek. Görme Engelliler Spor Kulübü ile yapılan protokole Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ali Genç ve kulüp adına başarılara imza atan sporcular katıldı.

Dezavantajlı grupların sosyal yaşam ve sportif alanda desteklenmesi için çalışmalar sürdürdüklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye'nin en başarılı ve en büyük görme engelli spor kulübü olma özelliğini taşıyan BUGES’i Nilüfer’e kazandırmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Mustafa Bozbey, “Türkiye’yi olimpiyatlarında bir çok alanda temsil etme başarısını gösteren ve aynı zamanda hem Türkiye şampiyonluklarına imza atan BUGES ile yapmış olduğumuz protokolle birlikte bundan sonra hem çalışmalarımıza katkı sağlayacaklar, “Bizim Ev” ile ilgili olan çalışmalarımıza da destek verecekler. Biz de farklı alanlardaki projelerine destek vereceğiz. Çocuklarımızın, gençlerimizin mutlak suretle sporla tanışmasını, görme engelli gençlerimizin sporla bütünleşmesini ve spor yapmasına olanak sağlayacak destekleri sağlayacağız,” dedi.

İmzalanan protokolle birlikte Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü adını aldığını belirten Kulüp Başkanı Ali Genç de, Nilüfer Belediyesi çatısı altında bulunmaktan büyük heyecan yaşadıklarını dile getirdi. Ali Genç, “Görme engelli kardeşlerimizin Nilüfer Belediyesi gibi marka ve görme engelliler, diğer engelli gruplarına yapmış olduğu çalışmaların altında olmaktan büyük onur duyacağız. Nilüfer Belediyesi 10-16 Mayıs Sakatlar Haftası veya 3 Aralık Dünya Engelliler günü dışında yılın tüm günü bütün engel gruplarına ve özellikle de görme engellilere destek veren, onların hem akademik yönden hem de sosyal yönden gelişmesini sağlayan bir belediye olması bizim için hayallerimizi gerçekleştirmek adına büyük bir adımdır,” şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü; 5 bireysel, 2 takım sporu toplamda 7 görme engelli branşlarında müsabakalara katılıyor. Türkiye ve Bursa'nın markası olarak, ülkemizde eşi benzeri olmayan 4-16 Yaş grubu 45 alt yapı, 60 büyük yaş kategorisinde 105 sporcusuyla 2016 ve 2020 Olimpiyatlarına madalya hedefine ulaşmak için Nilüfer Belediyesi çatısı altında çalışmalarını sürdürecek.

Nilüfer Görme Engelliler Spor Kulübü;  atletizm, goalball (takım), satranç, judo, yüzme, futsal (Takım) ve halter branşlarında Türkiye ve olimpiyatlarda rakipleriyle yarışacak. Nilüfer Görme Engelliler Spor Kulübü ayrıca, psikolojik, sosyal ve akademik anlamda tüm Türkiye tarafından takdirle karşılanan ve eşi benzeri olmayan bir çalışma başlatarak sporcu ve ailelerine gönüllü yaşam koçlarıyla birlikte psikolojik destek verecek. Sportif ve sosyal alanda başarılı olmaları konusunda sürekli destek verilerek, sporun yanı sıra seanslar düzenlenecek.

Akademik anlamda haftanın beş günü (Salı, Çarşamba, Perşembe ilkokul, Pazartesi, Cuma ortaokul, lise) görme engelli çocuklara gönüllü görme engelliler öğretmeni ve Uludağ Üniversitesi öğrencileriyle etüt yapılacak  ve derslerindeki eksik kalan yönleri tamamlanacak.