Az gelirlinin güvencesi Nilüfer Belediyesi

Kullanılmış eşyaların temizlenip, ütülenip, yeniden kullanılır hale getirildiği atölyeden her yaşa uygun giysiler ihtiyaç sahiplerine ücretsiz veriliyor.

“Önce insan” ilkesiyle hareket eden ve sosyal gelir gurupları arasında dengenin sağlanması, sosyal dayanışmanın gelişmesi için bir dizi sosyal proje hazırlayan Nilüfer Belediyesi  düşük gelirli guruplar için faaliyet gösteren ikinci el atölyesinin yapısını revize ederek, yurttaşların hizmetine sundu. Nilüfer Kent Konseyi’nin gönüllülerle birlikte yürüttüğü “Giymiyorsan Giydir Atölyesi” yenilenerek Nilüfer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün sorumluluğu altına girdi.

Yenilenen atölye Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Atlıhan Öge, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Şazi Çuvuşoğlu, meclis üyesi adayları, kent konseyi temsilcileri ve çok sayıda yurttaşın katıldığı törenle hizmete açıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaptığı konuşmada, bugüne kadar fedakarca çalışan Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi yöneticilerine ve gönüllü kadınlara teşekkürlerini iletti. Az gelirli guruplar için çok sayıda proje hazırladıklarını kaydeden Bozbey, bu atölyeden de düşük gelirli yurttaşların ücretsiz yararlanabileceklerini kaydetti. Mustafa Bozbey “Sosyal adalet çok önemsediğim bir konu. Ekonomik gelişmelerle birlikte maalesef toplumun gelir gurupları arasındaki uçurum da büyüyor. Zengin daha zenginleşirken yoksul daha da yoksullaşıyor. Nilüfer Belediyesi olarak en önemli hedeflerimizden biri sosyal adaleti sağlayabilmek, alım gücü olmayan yurttaşa destek verebilmek,” dedi.

Konuşmanın ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey atölyenin kurulması ve gelişimine büyük katkılar koyan Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Helvacı’ya plaket takdim etti. Bozbey ayrıca  atölyeye bugüne kadar destek veren tüm gönüllü kişilere ayrı ayrı çiçek verdi.

İhsaniye’de bulunan Giymiyorsan Giydir Atölyesi'nde her yaştan yurttaşın zevkine göre temizlenmiş,ütülenmiş yeniden etiketlendirilmiş giysiler bulunuyor. Yurttaşların buradan ücretsiz yararlanabilmesi için Nilüfer Belediyesi’ne gelir düzeylerini göstermesi gerekiyor. Yardımseverler de kullanmadıkları eşyaları gerek muhtarlıklar aracılığıyla, gerek bizzat kendileri gelerek ya da evlerinden aldırarak Nilüfer Belediyesi’ne teslim edebiliyor.