Gıda sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinde hijyeni ve kaliteli hizmet anlayışını geliştirmeyi hedefleyen Nilüfer Belediyesi, ilçede bulunan işletmeleri ödüllendirmeye devam ediyor. Nilüfer Belediyesi tarafından 2003 yılında başlatılan “Örnek İşyeri” projesi kapsamında, Ertuğrul Mahallesi’nde bulunan Sinem Pastanesi’ne Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından belgesi verildi.

Nilüferliler’in gıda satın alırken güvenliği konusunda endişeye kapılmamaları için yapılan denetimler sonucunda “Örnek İşyeri Belgesi” verildiğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, işletme sahibi Selami Korkmaz’ı kutladı.

Örnek İşyeri Belgesi alan Sinem Pastanesi sahibi Selami Korkmaz ise şeffaf üretim yaptıklarını kaydederek, işletme ve imalathanenin internet üzerinden canlı olarak izlenebildiğini ifade etti. ISO 22000 belgesine sahip olduklarını ve yılda iki kez sıkı bir denetimden geçtiklerini kaydeden Korkmaz, “Bizim sloganımız önce hijyen. Ailemize ne yediriyorsak, müşterimize de onu sunuyoruz. GDO’lu ürün ve şurupları kesinlikle kullanmıyoruz. Maalesef toplumumuzun yüzde 80’i sokaktan karnını doyuruyor. O ürünleri imal edenler acaba bizim kadar hijyene karşı duyarlı mı? Biz işletme olarak sokak kadar uygun fiyata satış yapıyoruz,” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Bozbey, işletme sahibi Korkmaz’a ‘Örnek işyeri Belgesi ve flamasını’ teslim etti.

Nilüfer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Gıda Bürosu tarafından "Örnek İşyeri Belgesi" projesi kapsamında bugüne kadar 25 işyerine Örnek İşyeri belgesi verilirken, 6 işyerinden belge geri alındı. Sinem Pastanesi’ne verilen belge ile Nilüfer’deki örnek işyeri sayısı 19 oldu.