Türkiye Hentbol Erkekler Birinci Ligi’nde geçtiğimiz dönem başarılı bir yıl geçiren Nilüfer Belediyespor, Türkiye Hentbol Milli Takımı’nda uzun yıllar emek veren kaleci antrenörü Erdal Kaynak’ı renklerine bağlayarak, kalesini sağlama aldı.

Hentbolda transferde hareketli günler geçiren Nilüfer Belediyespor, teknik heyete yaptığı transferle kadrosunu güçlendirdi. Oyunculuk ve antrenörlük hayatında birçok başarıya imza atan, aynı zamanda U-20 Hentbol Erkek Milli Takım antrenörlüğünü de yapan Erdal Kaynak, kendisini bir yıllığına Nilüfer Belediyespor’a bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Nilüfer Belediyespor Üçevler Spor Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine Kulüp Başkanı Ali Karamık, Hentbol Şube Sorumlusu Tan Gündüz ve Hentbol Antrenörü Fatih Işık da katıldı. Transfer çalışmalarının süreceğini belirten Başkan Ali Karamık, “Kalecilerimizin daha iyi yetişmesi ve alt yapıdan oyuncu yetiştirmek amacıyla kaleci antrenörü Erdal Kaynak’ı renklerimize bağladık. Yeni sezonda da tüm branşlarda şampiyonluğu kovalayacağız” dedi.

Nilüfer Belediyespor gibi muhteşem tesislere sahip olan bir kulüpte görev yapmaktan gurur duyacağını belirten Erdal Kaynak, “Antrenörlük dönemimde birçok oyuncuyu milli takıma kazandırdık. Oyuncularımızın milli takıma kazandırılması için çalışmalar sürdüreceğiz. Milli takımdaki kaleciler bundan böyle Nilüfer’den çıkacak. Transferde emeği geçen Başkanımız Ali Karamık’a teşekkürlerimi sunuyorum,” diye konuştu.

Antrenör Fatih Işık ise kaliteli ve karakterli bir antrenörü kadrolarına kattıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, “Türkiye’de önümüzdeki yıllarda yürürlüğe girecek olan Hentbol Kaleci Antrenörlüğü zorunluluğu başlamadan Nilüfer Belediyespor olarak kadromuzu bu şekilde güçlendirdik. Hocamızla birlikte yeni sezonda büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum,” şeklinde konuştu.

Voleybol’a genç pasör

Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi’nde Bursa’yı temsil edecek olan Nilüfer Belediyespor Bayan Voleybol Takımı 1996 doğumlu olan Selin Yurtsever’i kadrosuna kattı. Nilüfer Belediyespor Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine Kulüp Başkanı Ali Karamık, Kulüp Başkan Vekili Fuat Alparslan ve Kulüp Antrenörü Nihat Öztürk katıldı. Genç sporcuyu renklerine katmanın sevincini yaşadıklarını belirten Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık, “Yeni sezonda yepyeni bir kadroyla sahada olacağız. Birinci lige yükseldikten sonra transfer çalışmalarımıza hız verdik ve genç yaşına rağmen büyük başarılara imza atan Selin Yurtsever’i kadromuza katarak Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi’nde iddiamızı ortaya koymak istiyoruz,” dedi.

Nilüfer Belediyespor Voleybol takımında oynamaktan gurur duyacağını belirten genç voleybolcu Selin Yurtsever, “Nilüfer Belediyespor ailesine katılmamdaki en büyük etken Bursalı olmamdır. Antrenörümüzün genç oyunculara verdiği önemi biliyorum. Nilüfer’i en güzel şekilde temsil edeceğimize yürekten inanıyorum,” diye kaydetti.

Nilüfer Belediyespor ile bir yıllık sözleşmeye imza atan Selin Yurtsever, bu yıl Çin’de düzenlenecek olan Çin Gençlik Olimpiyatları’na katılan ilk Türk voleybolcu olma özelliğini taşıyor. Selin Yurtsever daha önce de Rota Koleji ve Galatasaray forması giymişti.