Başkan Bozbey çocuklara kitap okudu

Yaz tatilinde çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler hazırlayan Nilüfer Belediyesi, bu yıl dördüncüsünü düzenlediği ‘Bu Yaz Biz Kütüphanedeyiz’ etkinliğine katılan anne ve çocuklara sertifika vererek ödüllendirdi. Nilüfer Belediyesi Misi Çocuk Kütüphanesi’nde Yaz aylarında çocukların anneleriyle birlikte eğlenceli vakit geçirmesi amacıyla  düzenlenen etkinliğin sertifika törenine katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çocuklara Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor adlı kitabı okudu.

Okul öncesi 5-6 yaş grubu çocukların ilgiyle dinlediği hikâyenin ardından çocuklarla sohbet eden Başkan Bozbey, çocukların anneleriyle birlikte kütüphaneye gelmelerinin önemini vurguladı. Bozbey, “Çocukların özellikle anneleriyle birlikte bu kütüphaneye gelmelerine ve bu kütüphanede de bizim eğiticilerimiz tarafından okunacak kitaplarla onların bilgi dağarcığının genişlemesi, masallarla, hikâyelerle onların geleceğe hazırlanması çok önemli. Çok önemsediğimiz bir proje. Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuklarımıza ne kadar bilgi aktarabilirsek, onların yetişmesini ne kadar iyi bir şekilde sağlayabilirsek inanıyoruz ki gelecekte de onları daha farklı daha güzel yerlerde görme imkânımız olacak. Aynı zamanda da Türkiye’yi emin ellere, bilinçli ellere gerçekten güvenebileceğimiz ellere de teslim etme olanağını bulmuş olacağız. Tabi ki geleceğimiz olan çocuklarımızın da annelerinin bilinçli olması da çok önemli. Bu proje sadece çocuklarımıza değil, annelere de büyük katkı sağlayacak,” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, çocuk ve annelerine katılım sertifikalarını dağıttı. 3 yılda yaklaşık 2 bin çocuğun konuk edildiği proje kapsamında bugünde Misi ve Üçevler kütüphanelerinde eğitim alan 63 anne ve 67 çocuk sertifikalarına kavuştu.