Nilüfer Belediyespor'dan EHF Cup’a buruk veda

Geçen sezon gösterdiği başarılı performansıyla Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanan Nilüfer Belediyespor Hentbol Takımı, EHF Cup 1. Tur rövanş karşılaşmasında Slovakya temsilcisi HC Sporta Hlohovec takımıyla karşı karşıya geldi. Üçevler Nilüfer Belediyespor Tesisleri’nde oynanan rövanş maçına İdris, Boris, Çağlayan gibi etkili isimlerle başlayan Nilüfer Belediyespor, ilk yarıyı 10-9 önde tamamladı. Kıran kırana geçen maçın ikinci yarısına da etkili başlayan mavi beyaz yeşilliler, skor üstünlüğünü elinde tutmayı başardı. Karşılaşmanın son dakikalarında Nilüfer Belediyespor’dan Şuayip Işıldak, hakemden kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Tribünleri dolduran seyircilerin desteğini arkasına alan Nilüfer Belediyespor, mücadeleyi 23-21 önde tamamladı. Geçtiğimiz hafta Slovakya’da oynanan maçta rakibine şanssız bir şekilde 35-25 mağlup olan Nilüfer Belediyespor, kendi sahasında oynadığı rövanş maçında 11 sayılık galibiyete ulaşamayınca EHF Cup’a veda etti. Nilüfer Belediyespor Hentbol A Takım Antrenörü Fatih Işık karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, “Öncelikle bizi burada yalnız bırakmayıp tribünleri tıklım tıklım dolduran seyircilerimize ve yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. EHF Cup zorlu bir kupa. Özellikle ilk maçın Slovakya’da olmasını rakibimiz iyi değerlendirdi. Biz de burada öncelikle kazanmak için mücadele ettik, ardından tur şansını aradık. Bugün her iki takımın kalecileri inanılmaz performans gösterdi. Sonuçta maçı kazanan taraf biz olduk ancak turu ülkemize getiremedik. Artık bu maçı unutup önümüzdeki hafta Beşiktaş’la oynayacağımız Süper Kupa finaline konsantre olacağız. Lige de hazır bir şekilde başlayıp yolumuza devam edeceğiz,” dedi.

Öte yandan Nilüfer Belediyespor Kulüp Başkanı Ali Karamık ve yönetim kurulu üyeleri, maç sonunda sahaya inerek oyuncuları teselli etti.