Kent Konseyleri IŞİD katliamına karşı tek yürek oldu

Türkiye Kent Konseyleri Platformu (TKKP) 14. Genel Kurul Toplantısı’nı Eskişehir Odunpazarı Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. “Kent Konseylerinin geçmişi, bugünü ve geleceğidir” teması altında düzenlenen toplantı divan kurulunun oluşturulmasıyla başladı. Toplantıya Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu ve Genel Sekreteri Elvan Atay katıldı. Nilüfer’de hazırlanan Kent Konseyleri’nin mevcut durumu ve yönetmelikte değişiklik önerisinin görüşüldüğü toplantıda, platformun yeni dönem yürütme kurulu oluşturuldu. Kent Konseyleri’nin yapısıyla ilgili kamuoyuna sunulacak bildirgenin hazırlanmasının ardından Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu söz aldı. Çavuşoğlu, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG-MEWA) sunumu yaparak Kent Konseyleri’yle yapılan işbirliklerini anlattı. Platform sonuç bildirgesinin çalışılması ve Genel Kurul’da onaylanmasının ardından bildirge kamuoyuna sunuldu.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Sonuç Bildirgesi’nde Ortadoğu’da yaşanan insanlık dramına da yer verildi. Bildirgede, “Ortadoğu’ da yaşanan, özellikle kadın ve çocukların mağdur edildiği katliam, şiddet ve yurtlarını terk etmeyi kapsayan insanlık dramının dinsel ve mezhepsel, ırksal ayrışmaları körükleyen politikalar sonucu olduğunu düşünmekteyiz. Bu insanlık dramının baş aktörü IŞİD çetelerini ve terörünü lanetliyoruz. TKKP olarak bölgede yaşanan trajediye sessiz kalmayacağımızı, savaş ve baskılar sebebiyle ülkemize göç etmek zorunda bıraktırılan kardeşlerimize yapılan provokasyon ve saldırılara izin vermeyeceğimizi; göç nedeniyle temel yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla TKKP üyelerinin düzenlediği kampanyaları desteklediğimizi ve ülke çapında yaygın hale getirilmesini önerdiğimizi bildiririz,” denildi.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun Eskişehir’de düzenlenen 14. Genel Kurul Toplantısı’na CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katıldı.