Engelli sporcular kupaya doymuyor

Nilüfer Belediyesi Tekerlekli Sandalye Eskrim takımı uluslararası müsabakada şampiyonluğa ulaşırken Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulubü (BUGES) de Goalball 1. Lig’inde En Teknik ve En Centilmen Takım Kupası aldı.

Nilüfer Belediyesi Tekerlekli Sandalye Eskrim takımı, Hollanda’nın Gouda kentinde düzenlenen Parasport Gouda 2014 Uluslararası Tekerlekli Sandalye Eskrim Turnuvası’ndan kupalarla dönerek Nilüfer’i ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etti. 11-12 Ekim tarihlerinde Hollanda’da gerçekleştirilen müsabakalarda Hakan Akkaya Büyük Erkekler Flore branşında birinci olurken, Büyük Erkekler Epe branşında üçüncü oldu. Müsabakalarda büyük başarı gösteren Nimet Erdoğan da Büyük Kadınlar Flore branşında ikinci olurken, Büyük Kadınlar Epe branşında üçüncülük kupasına hak kazandı. Sporcular mutluluklarını takım antrenörü Kader Yıldırım ile paylaştı.

Hollanda’nın Gouda kentinde düzenlenen turnuvaya Avusturya, Belçika, Almanya ve Hollanda’yı temsilen on üç eskrimci katıldı. Nilüfer Belediyesi adına müsabakalarda yarışan ve Türkiye’de federasyonu bulunmayan Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımı Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etti.

Bir kupa da BUGES’ten

Nilüfer’in müzesine bir kupa da Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü’nden geldi. Goalball 1. Ligi’nde mücadele eden BUGES, ilk senesinde ortaya koyduğu oyun ile herkesin beğenisini topladı. Nilüfer Belediyesi’nin görme engelli sporcuları, bu yıl ilk defa uygulanan teknik komite ve Goalball hakemleri tarafından kullanılan oylar sonucunda, En Centilmen Takım Kupası’na layık görüldü. Konya ve Isparta’da düzenlenen müsabakalar sonucunda ‘En centilmen takım’ olarak ayakta alkışlanan Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Takımı’na kupasını Milli Takım Antrenörü Ali Tekçe verdi.

Başarılı sporcular, kupayı Nilüfer Belediye Başkanı Başkan Bozbey’e armağan ettiklerini belirttiler. Ayrıca Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin de takımı tebrik ederek başarılar diledi.