‘Yolda’ izleyenleri ağlattı

Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin Türkiye’de yürürlüğe girişinin 24. yıldönümünde Nilüfer Belediyesi ve Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği anlamlı bir etkinliğe imza attı. Konak Kültürevi’nde Çocuk Hakları Günü nedeniyle trafik kazaları konulu konferans düzenlendi ve ardından bu konuyla ilgili 9 üniversite öğrencisinin hazırladığı belgesel izlenime sunuldu. Belgeselde Bursa’nın Nilüfer ilçesinde 4 yıl önce trafik kazasında okul arkadaşı ile birlikte can veren 15 yaşındaki Ezgi Nil Topuz’un ardında bıraktığı büyük acı konu edildi.

Yolda karşıdan karşıya geçmek isterken bir minibüsün çarpması sonucu Fatih Lisesi öğrencileri Ezgi Nil Topuz ve Didem Çakar’ın hayatını kaybetmesinden çok etkilenen Anadolu Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Okan Temizarabacı ile 8 arkadaşı bu acı olayı bir belgesel haline getirerek izleyici ile buluşturdu. Okan Temizarabacı’nın yönetmenliğini yaptığı 34 dakikalık belgeselde 2004 yılında 8 yaşındaki kızları İlay’ı trafik kazasında kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Zeynep ve Saffet Topuz’un, 2010 yılında bu defa büyük kızları Ezgi Nil Topuzu’u yine trafik kazasında kaybetmeleriyle katlanan acıları kendi ağızlarından anlatılıyor. İki çocuğunu da trafik kazasında kaybeden bir anne ve babanın yaşadıkları solandaki izleyicilere de duygu dolu anlar yaşattı.  İzleyenlerin gözyaşlarını tutamadığı gösterimin ardından, Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Önder Dülger, Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Avukat Nevin Canbaz ve Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Trafik Planlama Mühendisi Emel Yorulmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘trafik kazaları’ konulu konferans düzenlendi. Konuşmaların ardından projeye katkıda bulunanlara plaket verildi.