Bozbey: Nilüfer’deki kentsel yenileme Türkiye’ye örnek olacak

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) tarafından düzenlenen ‘Nilüfer’de Kentsel Dönüşüm’ konulu toplantıda, Belediye’nin bu konuya bakış açısını anlattı.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Nazlı Yazgan ve Adil Kayaoğlu ile Nilüfer Belediyesi çalışanlarının da katıldığı toplantıda Başkan Mustafa Bozbey, ilçede yapılacak kentsel yenileme çalışmaları hakkında sunum yaptı. Kentsel yenileme çalışmalarının odağında insanın olması gerektiğini vurgulayan Mustafa Bozbey, “Kentsel yenileme çalışmalarında bir sacayağı var. Bu sacayağı vatandaş, kamu ve yatırımcıdan oluşturuyor. Bu sacayağındakilerin hiçbir şekilde mağdur edilmemesi gerekiyor,” dedi.

Hedef: Planlı ve çağdaş bir yerleşim
Nilüfer Belediyesi’nin kentsel yenileme çalışmasının Türkiye’ye örnek olacağını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Politikamız doğrultusunda oluşturulan Kentsel Gelişim Stratejisi’nde, Nilüferliler’in sağlıklı, kaliteli, çağdaş yaşam standartlarında bir yaşam sürdürebilmesi, yaşayanların haklarını ön plana alan belediyecilik hizmetlerini sunma hedefi bulunmaktadır. Kentsel gelişim hedeflerimizde de Nilüfer’in katılımcı ve sürdürülebilir planlama anlayışıyla, yaşanabilir, sağlıklı ve güvenli bir kent olmasını, katılımcı, demokratik, sürdürülebilir kentsel yenileme ve tasarım projelerinin uygulanmasını sağlamak var,” dedi.

Sağlıksız yapılaşmayı, çağdaş şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına uygun hale getirmek istediklerini ifade eden Bozbey konuşmasına şöyle devam etti: “Kentsel gelişmeyi toplumsal, ekonomik ve mekânsal olarak yeniden ele aldık ve kentteki sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için canlandırma, sağlıklaştırma çalışmaları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Kentin dokusunu bozan sorunların giderilmesi için, kent içinde kaçak yapılaşma alanları ile ekonomik ömrünü doldurmuş bulunan riskli alanların, olası tüm doğal afet riskleri de bertaraf edilecek şekilde yeniden yapılandırılması için var gücümüz ile çalışıyoruz.”

Toplantıda konuşan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Namık Ziya Mescioğlu da Bursa’daki kentsel dönüşüm projelerinin odağında olmak istediklerini söyledi. Mescioğlu, “Gayrimenkul yatırım ortaklığı kurarak ve Kentsel Dönüşüm A.Ş.’yi harekete geçirerek dönüşümle ilgili kaynak ve sinerjiye öncülük etmek amacındayız,” dedi.

Toplantıda Eko-Kent projesinin yatırımcıları heyecanlandırdığını söyleyen katılımcılar, projenin hayata geçirilmesinin Bursa için büyük bir önem taşıdığını ifade ettiler. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in sunumunun ardından Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk ve Prof. Dr. Adem Doğangün da kentsel dönüşüme yönelik görüşlerini anlattılar.