Nilüfer’in 3. Kütüphanesi Üçevler’de açıldı

Akkılıç Kütüphanesi ve Demirci’de yapılan Çocuk Kütüphanesi’nden sonra üçüncü kütüphanesini Üçevler Mahallesi’nde yapan Nilüfer Belediyesi, Üçevler, Beşevler, Çalı ve Konak Mahalleleri’ndeki ihtiyacı karşılayacak kütüphaneyi törenle hizmete açtı.

CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa eski belediye başkanlarından Mustafa Eroğlu ve çok sayıda konuğun katıldığı açılış töreninde; kitabın, insanoğlunun tarih boyunca edindiği bütün bilgi birikimini ve kültürünü geleceğe taşıyan en değerli araç olduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Kütüphanelerimiz ise binlerce yıllık insanlık tarihine ve yaşamın her alanında bizlere ışık tutan gerçek birer bilgi hazinesidir. Biz çocuk ve gençlere okuma alışkanlığı kazandıracak çalışmalar yürütüyor ve bunun sonuçlarını alıyoruz. Açıldığı 2007 yılında 2 bin kişinin ziyaret ettiği Akkılıç Kütüphanesi 2011 yılında ziyaretçi sayısını 40 bine çıkarmayı başardı. Geçen yıl açılan çocuk kütüphanemizden ise bir yılda 6710 çocuk yararlandı” dedi.

İç tasarımı Mimar Ali Take tarafından yapılan Üçevler Kütüphanesi’nin koleksiyonunda; başta gazeteci Yüksel Baysal'ın kitaplığı olmak üzere, başvuru kaynakları, felsefe, psikoloji, toplum bilimleri, din bilimleri, uygulamalı bilimler, kişisel gelişim, halk edebiyatı, kişisel yaşam ve mesleki gelişim, çocuk edebiyatı, tarihin çeşitli konuları, el sanatları, tarım ve hayvancılık, sağlık, spor, uygulamalı bilimler, eğitici teknik yayınlar, tarih-coğrafya rehber yayınlarının yer aldığını sözlerine ekleyen Başkan Bozbey, konuşmasının sonunda gazeteci Yüksel Baysal’a da yaptığı kitap bağışı nedeniyle plaket vererek teşekkür etti.

İktidarların genellikle kitapla aralarının iyi olmadığını belirten gazeteci Yüksel Baysal ise, Hitler Almanya’sında olduğu gibi bizim tarihimizde de kitapların yakıldığı dönemler olduğunu ve hala basılmamış kitaplar yüzünden insanların hapis yattığını ifade ederek, “Benim kitaplarım nedeniyle acaba polis beni alacak mı diye korktuğum zamanlar oldu. 12 Mart döneminde kitapları toprağa gömmüştük. Dilerim bundan sonra toprağa gömmediğimiz kitaplarımız olsun, kitaplardan korkulmayan bir ülke diliyorum” dedi.

Törende Üçevler muhtarı Talat Hacıoğlu da bölgeye yapılan hizmet binası ve kütüphane nedeniyle Başkan Bozbey’e çiçek vererek teşekkür etti.

Nilüfer -Akkılıç Kütüphanesi ve Nilüfer Çocuk Kütüphanesi ile çevrimiçi bağlantıda olacak olan bu yeni kütüphane kullanıcı okurlarına zengin kitap çeşidine erişme olanağı sunacak. Kitapseverler böylece Nilüferin hangi kütüphanesine giderse gitsin, aynı ağ üzerinde hizmet verilebilmesi sayesinde kütüphanelerin tümünün koleksiyonundan

yararlanma fırsatı elde edecek.

Ödünç kitap alışverişi, internet erişimi, araştırma danışma hizmetleri, atölye çalışmaları ve okuryazar buluşmalarının gerçekleşeceği Nilüfer Üçevler Kütüphanesi, iki katlı bir binada toplam 700 metrekare civarında bir kullanım alanına sahip.