Yönetici asistanları sertifikalarına kavuştu

Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü ve Nilüfer Belediye Meclisi Eğitim Komisyonu tarafından planlanan Uludağ Üniversitesi USEM (Uludağ Sürekli Mesleki Eğitim Merkezi) ve Uludağ Soroptimist Kulübü işbirliği ile gerçekleştirilen Yönetici Asistanlığı ve Büro Yönetimi Eğitimi tamamlandı. Yönetici asistanlarının mesleklerinde daha verimli ve başarılı olmaları için ihtiyaç duyacakları bilgi ve beceriyi kazandırmak amacıyla verilen 15 saatlik eğitimin ardından 106 kişi sertifika almaya hak kazandı.

Sertifikaya hak kazananlara belgeleri düzenlenen törenle verildi. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde düzenlenen törene Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Adil Kayaoğlu ve Bukle Erman, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri Beril Ünler Tanaçan, Fırat Emiroğlu, Aysel Okumuş, Zekeriye Işık, Lütfü Günenç, Uludağ Soroptimist Kulübü Derneği Başkanı Merih Eskicioğlu ile Uludağ Üniversitesi SBMYO Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Emel Selimoğlu katıldı.

Çağın en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğunu söyleyen Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, bu soruna çözüm amacıyla İş ve Meslek Edindirme Ofisi’ni 2005 yılında açtıklarını belirtti. Kayaoğlu, “Amacımız, işverenle iş göreni buluşturmak, ikisi arasında bir köprü olmak. Bugüne kadar bize 33 bin kişi iş başvurusunda bulundu, 1733 kişi işe yerleştirildi, 25 bin kişi iş görüşmesi için firmalara yönlendirildi,” dedi.

Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş da bu tür eğitimleri artırmayı hedeflediklerini belirtirken, Uludağ Soroptimist Kulübü Derneği Başkanı Merih Eskicioğlu yaptıkları çalışmaları destek veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu’nun emeği geçenlere plaket takdim ettiği törende, eğitimleri veren Emel Selimoğlu ve Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu’na da plaketle teşekkür edildi.