Diyabetli çocuklar dayanışma içinde olacak

Bursa’da yaşayan Tip 1 Diyabet hastası çocuklar Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi Endokrinoloji Anabilim Dalı işbirliğiyle düzenlenen yemekte buluştu. Bundan sonra belli aralıklarla yapılması planlanan toplantılarda amaç aynı hastalıkla mücadele eden çocukların ve ailelerinin dayanışma içinde olması.

Konak Olimpik Restoran’da düzenlenen ilk buluşmaya ilçelerden de geniş katılım oldu. Uludağ Üniversitesi Endokrinoloji Anabilim Dalı Başkanı Ömer Faruk Tarım, Yrd. Doç. Dr. Erdal Eren, Doç. Dr. Halil Sağlam, Uzman Dr. Durmuş Doğan ve Eğitmen Hemşireler Zehra Kuşçu ile Türkan Semerci toplantıda diyabet hastası çocukları yalnız bırakmadı.

Yemekte Uludağ Üniversitesi Endokrinoloji Anabilim Dalı Başkanı Ömer Faruk Tarım, Tip 1 Diyabet hakkında bir sunum yaptı. Tarım, Tip 1 Diyabet’in ne olduğunu, belirtilerini, tedavi yöntemleri ve tedavi süresince nelere dikkat edilmesi gerektiğini slaytlar eşliğinde anlattı. Buluşmada diyabetli çocuklar da bu hastalıkla mücadele ederken nelerle karşılaştıklarını katılımcılarla paylaştı. İlk toplantıda tanışıp kaynaşan katılımcılar bir sonraki toplantıda buluşma sözüyle ayrıldı.

Diyabet hastası çocuklara destek verecek toplantıların belli aralıklarla devam etmesi ve bahar aylarında da Nilüfer Belediyesi’nin katkısıyla diyabet hastası çocuklara yönelik bir şenlik düzenlenmesi planlanıyor.