Maltepe Kent Konseyi’nden Bozbey’e ziyaret

Maltepe Kent Konseyi heyeti, bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak için Nilüfer Kent Konseyi’ni ziyaret etti. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu ve Genel Sekreter Elvan Atay ile görüşen heyet, çalışma grupları ve uygulamalar hakkında bilgi alarak fikir alışverişinde bulundu. Nilüfer Belediyesi tarafından demokrasi alanı olarak inşa edilen Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’ni de gezen heyet, Başkan Bozbey’i de makamında ziyaret etti.

Türkiye’ye örnek bir model olan Mahalle Komiteleri hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Bozbey, mahalle komitelerinde alınan kararların önemine vurgu yaptı. Kentin herhangi bir bölgesine uygulanacak projelerde vatandaşların da söz hakkı olduğunu kaydeden Bozbey, “İnsan odaklı projeler, ancak kentlinin talep ve önerine göre uygulanmalıdır. Biz de demokrasinin yerelden güçlenmesi amacıyla Nilüferlilerin sesine kulak veriyoruz. Nilüfer’de başlattığımız bu uygulamanın önümüzdeki süreçte tüm Türkiye’ye örnek olacağını düşünüyorum,” şeklinde konuştu.

Maltepe Kent Konseyi Başkanı Esra Kaya Erdoğan da, Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nin çok önemli bir proje olduğunun altını çizerek, “Sivil toplum kuruluşlarının gelişmesi için atılan güzel bir adım. Bu tür tesis ve projelerin ülke genelinde yaygınlaşması gerekir,” diye konuştu.

Ziyarete Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri Aysel Okumuş ve Pelin Sevgi’nin yanı sıra Maltepe Kent Konseyi adına da Yürütme Kurulu Üyeleri Adem Kaya, Ziya Ünker, Hazal Kaya, Gençlik Meclisi Eş Başkanı Gamze Karslı ve Burçin Eş katıldı.