Öğrencilerin ulaşım sorunu belgesel filme konu oldu

Nilüfer’de, Bütünşehir Yasası ile mahalleye dönüşen köylerdeki öğrencilerin okullarına ulaşımı çileye dönüşüyor. Bütünşehir Yasası hayata geçmeden önce taşımalı sistem kapsamında servislerle okullarına giden öğrenciler artık servis imkânından yararlanamıyor. Kar kış demeden sabahın erken saatlerinde okula gitmek için yollara düşen öğrencilerin evlerine dönüşü de akşamın geç saatlerini buluyor.

Öğrencilerin bu zorlu okul yolculuğunu Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi, “06-18”  adını verdikleri belgesel filme konu etti. Nilüfer’e 40 kilometre uzaklıkta bulunan Güngören, Maksempınar ve Unçukuru mahallelerini pilot bölge seçen Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi, kırsalda yaşayan öğrencilerin saatler süren zorlu yolculuklarını  “Bütünşehir Yasası ile Eğitim Yarıda Kalmasın” sloganıyla belgesel filme taşıdı. Öğrencilerin sabah saat 06:30’da başlayan okul yolculuğu, yorgunluk nedeniyle derslerde yaşadıkları sıkıntılar ve okul çıkışında tam 3 saat boyunca mahallerine dönmek için Küçük Sanayi Sitesi’ndeki durakta saat 18.00’deki akşam otobüsünü bekleyerek yaşadıkları çile belgeselde ayrıntıları ile yer aldı.

Gençlik Meclisi üyeleri hazırladıkları belgesel ile birlikte Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman’ı ziyaret ederek soruna çözüm için destek istediler.

Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, Gençlik Meclisi Başkanı M. Berk Kaya ve projede yer alan gençlerin bulunduğu ziyarette Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, projenin altına imza atan gençleri kutladı. Kırsal mahallelerde yaşayan öğrencilerin ulaşım sorunlarının çözülmesi için gereken desteği vereceklerini belirten Bukle Erman, Nilüfer’de geleceği emanet alacak nesillerin daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için çalıştıklarını kaydetti.

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı M. Berk Kaya kendilerine destek sözü veren Başkan Yardımcısı Bukle Erman’a çiçek vererek teşekkür etti.