Nilüfer Belediyesi Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı

60 ülkeden 1062 eserin yer aldığı yarışmada Polonya, Romanya, Bulgaristan’dan katılan karikatüristlerin eserleri ilk 3 dereceye girdi.Nilüfer Belediyesi ve Anadolu Karikatürcüler Derneği işbirliğinde, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Şehitler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Uluslararası Karikatür Yarışması büyük ilgi gördü.
Nilüfer Belediyesi’nin günümüz savaşlarına da gönderme yaparak, en etkili anlatım biçimlerinden olan karikatürü, anma etkinliklerine dâhil etmek için ‘Savaş ve Barış’ başlığıyla düzenlediği yarışmada 60 ülkeden 439 karikatüristin gönderdiği 1062 eser yarıştı.
Ön jüri toplantısında finale kalan 162 karikatür sosyal medyada ve ilgili sitelerde itirazlar için yayınlandı. Benzer ve kopya çalışmalar için yapılan itirazlar sonucunda 11 eser elendi. 9 Mart tarihinde toplanan jüri üyeleri dereceye giren eserleri belirledi. Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Pelin Sevgi, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat, Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Kahraman, Anadolu Karikatürcüler Derneği Genel Sekreteri Cüneyt Şenyavaş, Anadolu Karikatürcüler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akkoç ve Anadolu Karikatürcüler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Halit Kurtulmuş’un yer aldığı jüri üyeleri dereceyi girenleri belirlemek için bir hayli zorlandı.
Yapılan değerlendirme sonucunda Polonya’dan katılan Krysztof Grzondziel ‘ın çalışması birinci seçilirken, Romanya’dan katılan Doru Axinte ikinci, Bulgaristan’dan katılan İrien Triendafilov üçüncü oldu. Jüri,  Türkiye’den katılan Hicabi Demirci, İran’dan katılan Ali Miraee ve Çek Cumhuriyeti’nden katılan Pave Matuşka’yı da mansiyona değer gördü.
Yarışmada finale kalan eserler,  düzenlenecek sergide izlenime sunulacak.