Nilüfer’de atık eğitimleri sonuç verdi

Nilüfer Belediyesi’nin verdiği atık eğitimleri sonucunda 2014 yılında 890 kilogram pil toplanarak çevreye zarar vermesi önlendi. Çevrenin korunması adına şimdiye kadar çok önemli çalışmalara atan Nilüfer Belediyesi’nin bu çalışmaları meyvesini veriyor. İnsan sağlığına ve çevreye çok büyük zararları olan piller konusunda Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün verdiği atık eğitimleri sonuç verdi. Vatandaşlar atık piller konusunda artık daha duyarlı davranıyor. 2014 yılında 890 kilogram atık pil toplandı. Nilüfer Belediyesi böylece atık pillerin gelişigüzel çöplere atılarak çevre açısından büyük tehlikeler yaratmasının önüne geçti.

Nilüferliler’e atıklar konusunda duyarlılık çağrısında bulunan Nilüfer Belediyesi, “Metallerin toprağa ve oradan da yeraltı sularına karışabileceği, bu durumda da en başta toprağın kullanılmaz hale geleceği ve metallerin yarattığı su kirliliğinin sudaki ekosistemi alt üst edeceği” uyarısında bulundu.

Evlerinde atık pil bulunanlar, bu pilleri küçük şeffaf plastik şişelere koyarak geri kazanım kutularına atarak hem kendi sağlıklarını hem de doğayı korumuş olacaklar.