Sporun kalbi bir ay Nilüfer’de atacak

Nilüfer’de bir ay boyunca sürecek Nilüfer Uluslararası 14. Spor Şenlikleri start aldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Muharrem Tüfekçi, Nilüfer Belediyespor Kulübü Başkanı Ali Karamık, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci, Nilüfer Kent Konseyi önünden müzik eşliğinde Cengiz Göllü Voleybol Salonu’na yürüdü. Burada yapılan İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından tören konuşmalarla devam etti.

2002 yılından bu yana spor şenliklerinin dünya barışına katkıda bulunduğunu kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Uluslararası Spor Şenliklerimizde bu yıl, 14 bin sporcu 25 branşta mücadele edecek. Nilüfer Belediyespor Kulübü ve Nilüfer Kent Konseyi’nin katkılarıyla düzenlediğimiz bu organizasyon, tam bir ay süren, Türkiye’ye örnek olan, üstelik önderimiz Atatürk’ün cumhuriyetimizi emanet ettiği çocuklarımızın, gençlerimizin iki büyük bayramını kapsayan bir şenlik. Yani içeriğinde pek çok özel mesajı ve duyguyu barındırıyor. Hedefimiz, bu organizasyonun Nilüfer’de okuyan 81 bin öğrencimizin katılımıyla yapılabilmesi. Bu hedefe sizlerin desteğiyle, ilgisiyle, barışa ve kardeşliğe olan inancıyla ulaşacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Bu şenlikte kaybedenin olmayacağını, dostluk ve kardeşliğin kazanacağını ifade eden Başkan Bozbey, “Şenliğimizde binlerce öğrencimiz dostluk ve kardeşlik çerçevesinde kıyasıya mücadele edecekler. Şenliklerin bir özelliği de var ki, kardeş kentlerimizden gelen konuklarımızla, farklı kültürler de Nilüfer’de buluşuyor. 8 farklı ülke ve Türkiye’den, toplam 13 kardeş şehirden çok sayıda sporcuyu Nilüfer’de ağırlayacağız” diye konuştu.

Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç da 14 yılda spor şenliklerinin ulu bir çınar gibi büyüdüğünü vurgulayarak, Türkiye’ye örnek bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Muharrem Tüfekçi de şenliklerin önemine değinerek bu yıl fidanlık oluşturulması ve yamaç paraşütü, maket uçak ve Türk okçuluğu gibi değişik branşların da renk katacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri ritmik jimnastik dans gösterisi yaparken, Şenol Özkahraman Çocuk Fitdans Grubu da dans gösterisi ile salondakileri coşturdu.