Nilüfer’de pedallar temiz bir çevre için döndü

Nilüfer Kent Konseyi 14. Nilüfer Spor Şenlikleri çerçevesinde bisiklet şenliği düzenledi. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Gazi pazar alanında düzenlenen şenliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda bisiklet dostu katıldı.

Çevrenin en güzel aracının bisiklet olduğuna dikkati çeken Başkan Mustafa Bozbey, “1999 yılından bu yana her yıl kilometrelerce bisiklet yolu yapıyoruz. Biz çevreye çok önem veriyoruz. Bisiklete olan önemi arttırmanın yolu da çocuklara bu bilinci aşılamaktır. Bizler çevre konusunda duyarlı olurken, birileri de dünyamızı kirletmeye müsaade ediyor. Yıllardır nükleer santralin tehlikeli olduğuna dikkat çekiliyor. Çevre geleceğimiz için çok önemli. Onun için hem bisiklete teşvik ediyoruz aynı zamanda çevreyi kirletenlerin karşısında olmaya çalışıyoruz. Bursa’da DOSAB örneği var. Oraya santral yapılırsa herkes olumsuz etkilenecek. DOSAB halkı karşı duruyorsa bizler de yanındayız. Çevre dostları ile bu kentte yaşayan herkes karşı durmalıdır” dedi.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu da bisikletin önemine dikkat çekerek, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na da Nilüfer Belediyesi’nin hak ettiği bisikletleri vermesi çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından yüzü aşkın bisikletçi yaklaşık 5 kilometrelik parkur için pedala bastı. Büyük küçük her yaştan bisikletçi temiz bir çevre için pedal çevirirken renkli görüntüler oluşturdu. Başkan Mustafa Bozbey de Bursa’da üretilen özel tasarım bisikleti inceledikten sonra pedal çevirerek kısa bir tur attı.