Bozbey: Esnafımızı ayakta tutmak zorundayız

Bursa’daki berber esnafının sorunları, düzenlenen toplantıda ele alındı. Bursa Berberler Odası’nın Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlediği toplantıya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdulkadir Karlık ve BESOB Başkanı Arif Tak katıldı.

Berberler Odası üyelerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, berberlerin yaptığı işin önemine değindi. Berberlerin yaptığı işin çok kıymetli olduğunu belirten Bozbey, ‘Berberler insanların müdavimi olduğu çok az yerlerden biridir. Berberler pek sık değiştirilmez. Çünkü herkes kendisini berberinde rahat hisseder’ diye konuştu.

Bursa’daki berberlerin işlerini hijyen kuralları içinde yaptıklarını belirten Bozbey, ‘İşinizi hijyen kuralları içinde yapmanız ayrı bir güzellik. Çünkü eğer hata yaparsanız bu belki bir kişinin yaşamını etkileyecek. Gösterdiği duyarlılık için tüm esnafımıza gönülden teşekkür ediyorum’ dedi.

‘Her zaman esnafın yanındayız’

Esnafın sorunlarına dikkat çeken Başkan Bozbey bu sorunların çözümünde herkese görev düştüğünü söyledi. Esnafın sorunlarının çözümü için Nilüfer Belediyesi olarak her zaman kendilerine düşeni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirten Bozbey şöyle konuştu: ‘Çünkü esnafımızı ayakta tutmak, güçlü kılmak zorundayız. Eğer onları ortadan kaldırırsak inanın bana Türkiye’de her şey yerle bir olur. Onun için esnafı ayakta tutmanın, esnafla birlikte onların sorunlarını çözmenin mücadelesini hep birlikte vermek zorundayız. Hem yerel yöneticiler hem genel yöneticiler, hepimiz taşın altına elimizi koyarak o taşı hep beraber kaldırmalıyız. Biz de bunu yapıyoruz ve her zaman hem sizlerin hem de esnaf teşkilatımızın yanında olduk, olmaya devam ediyoruz.’

Başkan Bozbey toplantıda Ahilik kültürüne de vurgu yaptı ve sözlerini şöyle tamamladı: ‘Ahilik kültürünün dışına çıkanlara müsaade etmeyiz. Kimse kusura bakmasın bu konuda hemfikiriz ve bu konudaki davranışımızı ısrarla sürdüreceğimizi her yerde söylüyoruz.’

Toplantının sonunda Bursa Berberler Odası Başkanı Mustafa Ocak, Başkan Mustafa Bozbey’e esnaf teşkilatına katkıları nedeniyle teşekkür plaketi verdi.