CHP’li vekillerden ilk ziyaret Başkan Bozbey’e

CHP Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, Ceyhun İrgil, Orhan Sarıbal ve Erkan Aydın, ilk ziyaretlerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e yaptılar.

CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız’ın da katılımıyla gerçekleşen ziyaret, Başkan Bozbey’in ‘Başkan Burada’ Projesi kapsamında makamını taşıdığı Balkan Mahallesi’nde gerçekleşti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bozbey, şöyle konuştu: ‘Milletvekillerimizin bizleri burada ziyaret etmeleri bizi son derece mutlu etti. Türkiye’de demokrasi anlayışını,  tartışılan barış sevdasını bu dönem içinde tam anlamıyla oturtacak milletvekillerine sahip olduğumuzu düşünüyorum. CHP Milletvekilleri alanda, sahada. Yani Başkan nasıl sahadaysa alandaysa mahallelerdeyse onlar da aynı şekilde yeminlerini eder etmez hemen halkın arasına katılarak farkı ortaya koymaya çalışıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum.’

‘Her zaman halkla beraber olacağız’

Milletvekilleri de her zaman halkın arasında, yanında olacaklarını belirttiler. CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık  ‘Biz zaten 2-3 gün Ankara’da olacağız. Burada her zaman halkımızın vatandaşlarımızın arasındayız. Sorunlarında yanlarındayız. Hem Ankara’dayız, hem buradayız, her yerdeyiz. Ulaşılabilir milletvekili olmak istiyoruz. Zaten güçlü,  kararlı, dinamik bir kadroyla görev başındayız. Güzel şeyler olacağını düşünüyoruz’ dedi.

En önemli işlerinden birinin halkın yanında olmak olduğunu belirten CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da önlerinde ilgilenmeleri gereken çok sorun olduğunu belirtti. Sarıbal şöyle devam etti:  ‘Amacımız hem Bursa özelinde hem Türkiye genelinde demokratik, çağdaş ve laik bir Türkiye’yi yeniden inşa etme mücadelesidir. Mevcut sistemden mağdur olan geniş kitlelerin sorunlarını giderebilmek başta Bursa olmak üzere Türkiye genelinde demokrasiden, özgürlüklerden, barıştan, haktan, emekten yana, birlikte üreten ve birlikte paylaşan yeni bir iktidarı el birliğiyle kurup bunu sürdürülebilir hale getirmekten yanayız. En önemli işlerden biri halkın içinde olmak, halkın sorunlarıyla yan yana olmak.’

‘Hep birlikte hareket edeceğiz’

İlk ziyareti Başkan Bozbey’e yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil de, milletvekilleri olarak toplu hareket ederek olabildiğince çok soruna yönelmeye çalışacaklarını söyledi.

İrgil ‘Bursa’da olacağımızı söylemiştik gerçekten olabildiğince Bursa’da yaşayarak sözümüzü tutacağız. Toplu hareket edeceğiz. Birimiz beşimiz, beşimiz birimiz olacağız. Olabildiğince çok soruna yönelmeye ve daha çok noktaya ulaşmaya çalışacağız. Bundan sonra mümkün olduğunca Bursa’yla ilgili sorunlarda ayrı ayrı hem halkın sesi olmak hem onların mücadelesine katkı koymak için elimizden geleni yapacağız. Nilüfer Belediye Meclisi’nden seçilen ilk milletvekili olarak da ilk ziyaretimizi Nilüfer Belediyesi’ne yapmış olduğumuzdan dolayı mutluyum’ diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da hem  ‘Başkan Burada’ Projesi’ni desteklemek hem de ilk ziyareti Mustafa Bozbey’e yapmak için burada olduklarını belirtti. Aydın, ‘Başkanımızın uygulaması Türkiye’de bir ilk. CHP’nin sosyal devlet, sosyal belediyecilik anlamında en güzel uygulamalarından biri. Hem bunu desteklemek hem de ilk ziyaretimizi yapmak üzere buraya geldik. İnşallah bu dönemde hep birlikte uyumlu bir çalışmayla Bursa’nın ve ülkemizin sorunlarına sahip çıkacağız, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız’ diye konuştu.

CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız da Başkan Bozbey’i Başkan Burada ve diğer projeleri için tebrik etti. Yıldız ‘Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışının yüz akıdır kendisine bu anlamda teşekkür ediyoruz. CHP olarak her zaman halkın içinde halkla birlikte daha iyi yaşam koşullarını oluşturmaya hedefledik. Başkanımız da halkın arasında bulunarak bunu gerçekleştiriyor’ dedi.

Muhtar sorunları anlattı

Balkan Mahallesi’nde gün boyu randevularını gerçekleştirip, çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mahalle Muhtarı Muhammed Gölcüklü ile de bir araya geldi. Gölcüklü, mahalle sorunları hakkında görüştüğü Başkan Bozbey’den bu sorunların çözümü için destek istedi.

Kurtuluş mahallesi Muhtarı Mehmet Aydın Saldız da Başkan Bozbey ile randevusunu Balkan Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Saldız, Balkan Mahallesi Muhtarı Muhammed Gölcüklü ile birlikte karavanda Nilüfer Belediye Başkanı ile görüştü.