Hasanağa enginarın patentini almalı

Bozbey, sabah saatlerinde geldiği Hasanağa’da önce köy kahvesinde yurttaşlarla buluştu. Mahalledeki esnafı da tek tek ziyaret ederek “hayırlı işler” dileyen Bozbey, daha sonra bir süre vatandaşlarla ayaküstü sohbet etti.

Başkan Bozbey Hasanağa’nın sorun ve taleplerini de önce “Başkan Burada” karavanında bir araya geldiği Mahalle Muhtarı Halil Turan’dan dinledi. Görüşmede öncelikli konu Hasanağa’da yetiştirilen ve Türkiye’nin en iyisi olarak nitelendirilen enginarın tanıtımı için yapılacaklar oldu. “Enginar” denince akıllara Hasanağa’nın geldiğine dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Hasanağa enginarla tanınmalı ve enginarın patentini almalı. Bu konuda biz de Belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Başkan Bozbey Nilüfer İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün enginar için mahalleye kurmayı planladığı tesis konusunda da gereken desteği verebileceklerini kaydetti.

Muhtar Halil Turan, ayrıca Hasanağa Pasajı’nın kütüphane düzenlenmesi, mahalledeki kadın ve erkeklerin gidebileceği bir sosyal tesis ve mahalledeki parkın düzenlenmesi konusunda da Başkan Bozbey’den destek istedi.

Başkan Bozbey’i ziyaret eden Hasanağa İlköğretim Okulu Müdürü Raşit Gündoğan da Başkan Bozbey’e kendilerine verdiği destek için teşekkür ederek “Her zaman yanımızdasınız, okullara verdiğiniz destekle örnek oldunuz” dedi. Gündoğan Bozbey’den ‘Dijital Kütüphane Projesi’ ile okul bahçesinin düzenlenerek asfaltlanması konusunda da destek istedi.

Başkan Bozbey, mahalle halkıyla da görüşerek öneri ve taleplerini dinledi. Talepleri hemen ilgili müdürlüklere iletti.

Tüm gün çalışmalarını Hasanağa Mahallesi’nde geçiren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kendisinden randevu talep edenlerle de yine Hasanağa’da görüştü.