Kardeş kentler folklorda buluştu

Türkiye ve uluslararası yarışmalarda Nilüfer’i en iyi şekilde temsil eden Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Nilüfer Belediyesi’nin kardeş kenti Afyon Dinar Belediyesi tarafından örnek alındı. Afyon Dinar Belediyesi’nde çalışan Ümmü Gülsüm Karakuş, Nilüfer Halk Dansları Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Miray Orduseven ile Altınşehir Gençlik Merkezi’nde bir araya geldi. Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’nun ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği başarıları yakından takip ettiklerini belirten Ümmü Gülsüm Karakuş, Dinar’da da Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’nun benzeri bir grup  kurmak istediklerini belirtti.

Ümmü Gülsüm Karakuş, Nilüfer Belediyesi ile folklorik bağ kurarak kardeş kent ilişkilerini geliştirmek istediklerini söyledi.

Nilüfer Halk Dansları Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Miray Orduseven de Halk Dansları Topluluğu’nun örnek alınmasından memnuniyet duyduğunu dile getirerek, kardeş kent Dinar’a bu konuda gereken desteği vereceklerini kaydetti.