Çamlıktepe Hacı Ömer Camii yeni görünümüyle hizmette

Planlı bir kent oluşturmak için çok sayıda çalışmanın altına imza atan Nilüfer Belediyesi, dini alanların da çevre düzenlemesini yaparak vatandaşların rahatlıkla ibadetlerini yerine getirmesini sağlıyor. Nilüfer Belediyesi, Odunluk Mahalle Muhtarı ve Mahalle Komitesi’nden gelen talep üzerine Odunluk Çamlıktepe Hacı Ömer Camisi’nin çevre düzenlemesini ve müştemilatını yaparak vatandaşların hizmetine sundu.

Şadırvan, üstü kapalı oturma alanı, cami çevresi istinat duvarları, ferforje kolluklar, kabinli tuvalet, bahçe sert zemin ve yeşil alan imalatının yanı sıra çay ocağının da yer aldığı çevre düzenlemesinin açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Müftülüğü Şube Müdürü İsmail Köse, Odunluk Mahalle Muhtarı İlyas Seyhan, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Adayı Mustafa Şenyurt, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri ile mahalle sakinleri katıldı.

Nilüfer Belediyesi olarak amaçlarının toplumsal dönüşüm olduğunu kaydeden Başkan Bozbey, Nilüferliler’in manevi gereksinimlerini de uzun yıllardır karşıladıklarını söyledi. Başkan Bozbey, “Odunluk Mahallemiz’den gelen talep üzerine gerçekleştirdiğimiz, Çamlıktepe Hacı Ömer Camii’nin çevre düzenlemesini tamamladık. Bu düzenlememiz hem cami cemaatimize, hem mahallemize, hem kentimize hayırlı olsun” dedi.

Nilüferliler’in her zaman yanında olmaya çalıştıklarını belirten Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi olarak doğumdan ölüme kadar hizmetlerinin sürdüğünü söyledi. Bozbey, “Doğumunda ve düğününde yanında olduğumuz Nilüferliler’in ölümünde de yanındayız. Merhuma son görevi yapan Nilüfer Belediyesi kadrosunda bulunan din görevlimiz aracılığıyla, yurttaşlarımızın, cenaze evinde bir dua edilmesi gibi, en önemli gereksinimini karşılıyoruz. Nilüfer’de yaşayan her bir vatandaşımızla karşılıklı hukukumuz, mutlaka olmuştur. Biz de merhumdan helallik almak ve son görevimizi yerine getirmek adına tüm bu yaptıklarımızı “vicdani sorumluluk” olarak nitelendiriyoruz. Biz insanımızın hep yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” diye kaydetti.

Nilüfer Müftülüğü Şube Müdürü İsmail Köse’nin duası eşliğinde yapılan açılış töreninde Odunluk Mahalle Muhtarı İlyas Seyhan da yapılan hizmetin mahalle halkına hayırlı olmasını diledi. Odunluk Çamlıtepe Hacı Ömer Cami İmamı İlhami Duman da cami cemaatinin büyük bir ihtiyacının karşılandığını belirtti.