Nilüfer uluslararası sempozyumda ele alınacak

Nilüfer’de araştırma yapan yerli ve yabancı 65 kişilik akademisyen ve araştırmacı grubun aylar süren çalışmalarını paylaşacağı sempozyum halkın katılımına açık olacak.

Nilüfer Belediyesi, 8 bin 500 yıllık bir geçmişe sahip olan Nilüfer’in tarihsel sürecinin ele alınacağı bir sempozyum düzenliyor. 13-15 Kasım 2015 tarihinde düzenlenecek olan “Odryses’ten Nilüfer’e Uluslararası Nilüfer Sempozyumu” ile Nilüfer’in tarihi değerleri, doğal güzellikleri ve turizm potansiyeli irdelenecek. Nilüfer’in tanıtımına katkı sağlaması beklenen sempozyumda ilçenin turizme kazandırılmasında güçlü ve zayıf yönleri belirlenecek.

Nilüfer’in tarihsel, toplumsal, kültürel, arkeolojik, coğrafik ve çevresel boyutlarının ele alınacağı toplantı Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek. İlçedeki toplumsal ve sosyal değişim, depremsellik, tarım ve hayvancılık, sanayinin etkileri ve mimarideki değişimler gibi pek çok farklı ana başlık altında hazırlanan bildiriler sempozyum sonunda bir kitapta toplanacak.

50 Bildiri Sunulacak
Ayrıca gelişen sanayi ile birlikte hızlı nüfus artışı ve benzer etkenlerin yarattığı olumsuzluklar karşısında bozulan ekolojik dengenin kent ve kentli yaşamı lehine nasıl çevrilebileceğine ilişkin hazırlanan bilimsel çalışmalar da bildiri konuları arasında yer alıyor.
5 ülke 15 şehir ve bir çok üniversiteden 50 bildiri ile katılımın sağlandığı, ilgili akademisyen ve araştırmacıları Nilüfer’de bir araya getirecek olan sempozyum 3 gün sürecek. 13 Kasım Cuma ve 14 Kasım Cumartesi günleri 09.00-18.00 saatleri arasında BAOB’ un ev sahipliği yapılacak toplantının 15 Kasım Pazar günkü son oturumu Gölyazı’da, Gölyazı Kültürevi’nde gerçekleştirilecek.