Ahmet Büke çocuklara ‘Mevzumuz Derin’i anlattı

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, 7’den 70’e herkesin kitap okuma alışkanlığı kazanması için kitap dostlarını yazarlarla buluşturmaya devam ediyor. Kaleme aldığı öykü ve romanlarıyla çocukların yakından takip ettiği yazar Ahmet Büke, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Çocuklarla Kitap Söyleşisi’ etkinliğinin konuğu oldu.

Nâzım Hikmet Kültürevi ve Üçevler Çocuk Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinlikte Ahmet Büke, Nilüfer’in çeşitli okullarında eğitim gören minik okurlarına Mevzumuz Derin adlı kitabının yazım hikâyesini anlattı. Ahmet Büke, çocukların açık sözlü ve merak uyandırıcı bulduğu Mevzumuz Derin adlı kitabın başkahramanı Bedo’nun hayat bulma hikâyesini de paylaştı.

“Çocukluk gökyüzü gibidir”

Yazmanın temellerinin çocuklukta atıldığını kaydeden Büke, “Bir şairin dediği gibi, çocukluk, üzerimizdeki gökyüzü gibidir, hiçbir zaman bizi terk etmez, kaç yaşımızda olursak olalım çocukluğumuzdaki izler, oradaki yaşamımız bizi asla terk etmez. Oradaki birikimimizle, düş kırıklıklarımızla yaşamaya devam ederiz. O yüzden yazarlar da hayatın en önemli dönemi olan çocukluk döneminden sürekli beslenirler” şeklinde konuştu.

Çocukların yazarlık hayatıyla ve kitaplarıyla ilgili merak ettikleri soruları da yanıtlayan Ahmet Büke, her iki söyleşinin ardından da Mevzumuz Derin adlı kitabını imzaladı. Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Ali Kızılkaya da Başkan Mustafa Bozbey adına günün anısına yazar Büke’ye hediye vererek teşekkür etti.