Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu’na ÇGD’den ödül

Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu’nun “Kent Kültürü’ne Hizmet Ödülü” aldığı törende tutuklu gazeteci Can Dündar ve Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ödüle değer görülen isimler arasındaydı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi kuruluşunun 26. yılı dolayısıyla çeşitli alanlarda ödüller verdi. Spor, kültür- sanat, çevre, hukuk, barış, sosyal belediyecilik alanlarının yanı sıra Yılmaz Akkılıç Gazetecilik Başarı ödülü de sahibini buldu. Ödül törenine

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile eşi Seden Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız,  Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu,  ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, çok sayıda gazeteci ve konuk katıldı.

ÇGD Bursa Şubesi ‘Basın özgürlüğü’ dalında ödüle, tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ı layık gördü. Can Dündar'ın ödülünü eşi Dilek Dündar, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay ve CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız’ın elinden aldı.

İlk ödülünü Bozbey’den aldı

Sosyal belediyecilik alanında ödüle layık görülen Türkiye'nin Komünist Partili tek belediye başkanı Tunceli'nin Ovacık ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu’na ödülünü Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey verdi. Okul dışında ilk kez ödül aldığını belirten Maçoğlu, “Hayatımda okul dışında hiç ödül almadım. İlk ödülüm, çok teşekkür ediyorum. Bugün Tahir Elçi’lerin yok edilmesi, katledilmesi, Can Dündarların içeriye atılması hepimize aslında biraz gözdağıdır. Bizim ağlamamızı, somurtmamızı istiyorlar. Ama biz onlara inat güleceğiz, gülmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu’nu sosyal belediyecilik alanında yapmış olduğu çalışmalardan dolayı kutladı. Bozbey “Bu ödülü hak ettiği için aldığına inanıyorum. Başkanımız bu çalışmaların o bölgelerde de yapılabildiğini bize gösterdi” dedi. Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin 26. yaşını da kutlayan Bozbey, “Gazetelere ve gazetecilere olan baskıyı kınıyorum. Birçok gazetecimiz şu anda tutuklu. Onların yanında olduğumuzu ve her zaman da yanında olacağımızı buradan da belirtmek istiyorum. Onlar bu ülkenin bağımsızlığı konusunda mücadele eden insanlar, onları kutluyoruz” dedi.

Gecede Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu da ödüle değer görüldü. 105 kişilik dev bir kadroya sahip olan ve tamamen gönüllük esasına dayalı faaliyet gösteren Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu “Kent Kültürüne Hizmet Ödülü” aldı. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal Koro’nun ödülünü Şef Dr. Aysel Gürel’e vererek çalışmalar için kutladı. Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu’nun 10.  yılında alınan bu ödülün çok özel anlam taşıdığını belirten Aysel Gürel, Başkan Mustafa Bozbey’e de koronun ilk gününden buyana gösterdiği yakın ilgi ve destekleri için teşekkür etti.