Bozbey’den riskli yapı uyarısı

Nilüfer Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını, Nilüfer ‘Barış Meclisi’nde gerçekleştirdi. Meclis’in açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 2016 yılına dair dileklerini paylaştı. Bozbey, “Tüm halkımızın yeni yılını gönülden kutluyorum. Barış, demokrasi, insan hakları açısından insanlarımızın acı yaşamadığı, barışın egemen olduğu, sevginin hâkim olduğu bir yıl diliyorum. Yine Nilüfer Belediye Meclisi’nde alacağımız kararlarla da iyi bir yıl, güzel bir yıl geçireceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Nilüfer karla mücadelede örnek oldu”

Nilüfer Belediyesi’nin karla mücadele ve çöp toplama hizmetleriyle ilgili geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden algı yönetimi yapıldığını kaydeden Başkan Bozbey, kar yağışının etkili olduğu günlerde Nilüfer Belediyesi ekiplerinin teyakkuza geçerek başarılı bir çalışma yürüttüğünü kaydetti. Bozbey, “100’ün üzerinde arkadaşımız karla mücadele çalışmasına katıldı. Hepsine teşekkür ediyorum. Karla mücadelede Nilüfer örnek olmuştur. Ancak sosyal medyada Nilüfer Belediyesi’nin yaptığı hizmetleri küçük düşürmek için bir nevi algı yönetimi uygulayanlar var. Bunlar programlanmış ve maaşlı personel. Nerenin personeli bunlar ben bilemem ama kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Yurttaşlarımız sosyal medyaya girerek takip etsinler bunları. Gerçekten bunların kimlikleri yok, fotoğraf hayali bir fotoğraf ve bunların örnekleri çok” diye konuştu.

Karla mücadelede Nilüfer Belediyesi’nin örnek bir çalışmaya imza attığını vurgulayan Bozbey, “Muhtarlarımız da vatandaşlarımız da burada bizleri izliyor. Büyükşehir’in sorumluluğunda olan caddelere dahi, FSM ve İzmir Yolu hariç hepsine biz girdik, temizledik. Hatta ilgili bazı resmi kurumların müdürleri bile arayıp bizden destek istediler. Gereken desteği verdik. Bazı sokaklara giremedik ama arkadaşlarımız 3 gün boyunca inanılmaz bir çalışma örneği gösterdiler” dedi.

Bozbey: Yasal düzenleme yapılmalı

Nilüfer Belediye Meclisi’nde, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan 0,50 emsal artışıyla ilgili plan değişikliklerinin yeniden değerlendirilmesi talebi ile ilgili raporlar da görüşüldü. Meclis, bu raporlara ilişkin ret kararı verdi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, vatandaşı, yatırımcıyı ve meclis üyelerini aldıkları karardan dolayı koruyacak bir düzenleme yapılması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Bozbey, “Aldığımız ret kararı buradaki meclis üyelerini yargı önüne çıkarmaktan kurtarıyor. Yürütmeyi durdurma kararı çıkmadı ama şuan da büyük bir muamma var. Bu konuyla ilgili bir yasal düzenleme yapılmadığı sürece vatandaşımız da müteahhitler de mağdur olacak. Bir çok müteahhit de vatandaş da yanacak. Burada hem yatırımcıyı, hem vatandaşı hem de meclis üyelerini alınacak karardan dolayı koruyacak bir düzenlemeye ihtiyaç var. Biz, vatandaşın can ve mal güvenliğini herkesten fazla düşünüyoruz. Bir an önce hukuki dayanakları da oturtulmuş durumda bir yasal düzenlemenin yapılması gerekiyor” dedi.

Birinci derecede riskli yapılarla ilgili de uyarıda bulunan Başkan Bozbey, “Türkiye’de ilk defa Nilüfer Belediyesi olarak,  sonrasında da İnşaat Mühendisleri Odası’yla birlikte yapmış olduğumuz uygulamalar, protokoller çerçevesinde özellikle birinci derecede riskli yapıların bir an önce mutlak yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor” dedi.