Nilüfer'de toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları

Türkiye İnsan Hakları Kurumu, İnsan Hakları Kurullarının Desteklenmesi ve Kadın Hakları projesi kapsamında Almira Otel’de İnsan Hakları Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği paneli düzenledi. Panele Nilüfer Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi’nden Sosyolog Gülbiz Alkan da konuşmacı olarak katıldı. Sunumda, toplumsal cinsiyet eşitliği ile kadına yönelik şiddete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Alkan, Nilüfer Belediyesi’nin kadına yönelik yaptığı çalışmaları anlattı.

Nilüfer Belediyesi'nin kadınlara yönelik hizmetlerini kurumun kadına bakış açısı ve kadın politikası çerçevesinde şekillendiğini belirten Alkan, belediye bütçesinde de cinsiyete duyarlı bütçeleme yapıldığını kaydetti. Kadına yönelik şiddet konusunda Konak ve Görükle Mahallelerinde Kadın Dayanışma Merkezi’nde çalışmalar yürütüldüğünün altını çizen Sosyolog Gülbiz Alkan, 2015 yılında Nilüfer Belediyesi’nin Konak ve Görükle’deki Kadın Dayanışma Merkezlerine 646 kadının başvurduğunu söyledi.