Nilüfer’de Müzik Enstrümanları Müzesi açılıyor

Nilüfer Belediyesi kültür sanat alanında yine bir ilki gerçekleştiriyor. Nilüfer’e Bursa’nın ilk, Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı Müzik Enstrümanları Müzesi açılıyor. Nilüfer Belediyesi’nin, müzik dünyasına büyük katkıları olan Sanlıkol Ailesi ile işbirliğiyle hayata geçireceği Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol Müzik Enstrümanları Müzesi’nin protokolü törenle imzalandı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde gerçekleşen protokol törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Sanlıkol Ailesi adına Fethiye Sanlıkol katıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, törendeki konuşmasına müzik dünyasına büyük katkıları olan Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol’u rahmetli anarak başladı. Kurum olarak yine Bursa’da bir ilke imza attıklarını kaydeden Bozbey, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Sanlıkol çiftinin müzisyen oğulları Mehmet Ali Sanlıkol’un müzenin öyküsünü oluşturacağını kaydetti.

‘Yaşayan bir müze olacak’

Türkiye’nin en kapsamlı Müzik Enstrümanları Müzesi’ni Nilüfer’e kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Bozbey, yaşayan bir müze oluşturacaklarını belirtti. Bozbey “Odunluk Mahallesi’nde yaklaşık 800 metrekarelik bir mekânda oluşturacağımız, Türkiye ve dünya müzik enstrümanlarını kapsayan Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol Müzik Enstrümanları Müzesi, yaşayan bir müze olacak. Müzede mini bir konser salonu da yer alacak ve burada çok özel konserlere imza atmayı planlıyoruz. Ayrıca müzemizde yer alacak enstrümanların yanı sıra konsept sergiler de açılabilecek. Müzede yine müzik üzerine söyleşi ve paneller de gerçekleştireceğiz. Müze içinde oluşturmayı düşündüğümüz Müzik Kütüphanemiz araştırmacıların hizmetinde olacak. Değerli Sanlıkol Ailesi’nin bağışlayacağı 300 civarında enstrümanla bu yıl içerisinde açmayı düşündüğümüz müze Türkiye'nin bu alandaki en büyük müzesi olacak” diye konuştu.

İmza töreninde aile adına hazır bulunan Fethiye Sanlıkol da Başkan Bozbey ve ekibine teşekkür ederek, anlamlı projenin kendilerini hem duygulandırdığını hem de gururlandırdığını belirtti. Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve Sanlıkol Ailesi adına Fethiye Sanlıkol protokole imza koyarak projenin ilk adımını attı. Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol Müzik Enstrümanları Müzesi’nin 2016 yılı içinde hayata geçirilmesi planlanıyor.