Fotoğraflarla “Kadına şiddete hayır” dediler

Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi bu hafta kadına yönelik şiddete dikkat çeken bir sergiye sahne oluyor. Mustafakemalpaşa Suuçtu Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri Şükran Kor, Ülker Arslan ve Nihal Hünük’ün kadınlara uygulanan şiddete yer veren fotoğrafları,  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Konak Kültürevi’nde sergilenmeye başladı. 34 fotoğrafın yer aldığı ‘Hayır’ isimli serginin açılışına Nilüfer Belediyesi Meclis üyesi Rahşan Duygu Tursun da katıldı. Serginin çok anlamlı olduğunu belirten Tursun, “Sergide emeği geçenlere böyle bir soruna dikkat çektikleri için çok teşekkür ediyorum. Maalesef halen ülkemizde bu durumda olan eğitimli eğitimsiz yüzlerce kadın var. Biz kadına şiddete hayır diyoruz” dedi.

Mustafakemalpaşa Suuçtu Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Feridun Arslan da “Nilüfer Belediye  Başkanı Mustafa Bozbey’e bize burada böyle bir imkanı sağladığı için çok teşekkür ederim. Bu tür projeler bizim için çok önemli. 3 arkadaşımız ile birlikte kadına şiddet konusuna dikkat çekmek istedik. Çektiğimiz fotoğraflarla çok güzel bir çalışmaya imza atmış olduk” dedi.

Büyük ilgi gören sergiyi gezen Nilüfer Belediyesi Meclis üyesi Rahşan Duygu, sergide fotoğrafları yer alanları tek tek kutladı. Mustafakemalpaşa Suuçtu Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Feridun Arslan da Tursun’a  Suuçtu Şelalesi’nin fotoğrafını armağan etti.